Portal | Register |ForumSearh

 

Personal messages · New Posts · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
~Warezg3.com-forum~ » warezg3 - Main Board » Το στέκι του μαθητή - φοιτητή » «Ναι» από δασκάλους, «όχι» από καθηγητές
«Ναι» από δασκάλους, «όχι» από καθηγητές
minas_Date: Sunday, 2009-03-29, 2.38 PM | Message # 1
global administator
Group: Blocked
Messages: 606
Status: Offline
«Ναι» από δασκάλους, «όχι» από καθηγητές

Θα συμμετάσχουν στις συζητήσεις οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

Εσπασε χθες το κοινό μέτωπο που είχαν συγκροτήσει από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών και αποκαλύφθηκαν οι αντανακλάσεις του εσωκομματικού προβλήματος του ΠΑΣΟΚ στις πρακτικές των συνδικαλιστικών του στελεχών. Εκ διαμέτρου αντίθετες απαντήσεις έλαβε χθες στις προσκλήσεις του για διάλογο ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος από τους προέδρους της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, κ.κ. Κ. Μανιάτη και Δ. Μπράτη, στελέχη της ΠΑΣΚ αμφότεροι.

Ο κ. Μπράτης συντονίστηκε με το βηματισμό της πολιτικής εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία Αννας Διαμαντοπούλου απαντώντας στον κ. Σπηλιωτόπουλο ότι «όποτε η Διδασκαλική Ομοσπονδία κλήθηκε να συμμετάσχει σε διάλογο πάντα ήταν παρούσα, στο διάλογο που θα γίνει εμείς θα πάμε». Τον ίδιο βηματισμό θα ακολουθήσει και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών που συντονίζεται άψογα με τη ΓΣΕΕ, εκ των εταίρων του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, την οποία επισκέφθηκε προχθές η κυρία Διαμαντοπούλου και σήμερα το μεσημέρι την επισκέπτεται ο κ. Σπηλιωτόπουλος. Ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ ήταν ο πρώτος που είχε καθίσει στο τραπέζι που είχε στρώσει το 2005 ο κ. Βερέμης για το νόμο-πλαίσιο των ΑΕΙ και ο τελευταίος που είχε αποχωρήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΤ, η ΔΟΕ έχει σπεύσει από επταημέρου να ορίσει τους εκπροσώπους της στο Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο οποίο προεδρεύει ο κ. Γ. Μπαμπινιώτης.
Η εξέλιξη αιφνιδίασε τα στελέχη της ΠΑΣΚ στην ΟΛΜΕ. Το νέο για το «ναι» των δασκάλων έφθασε στην Ομοσπονδία των καθηγητών την ώρα που συνεδρίαζε το διοικητικό της συμβούλιο για να διαμορφώσει την οριστική απάντησή του στην πρόσκληση που είχε επιδώσει ιδιοχείρως ο κ. Σπηλιωτόπουλος κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της ΟΛΜΕ την περασμένη εβδομάδα.

Η ΟΛΜΕ τότε είχε απαντήσει αρνητικά θέτοντας ως προαπαιτούμενο της συμμετοχής της στο διάλογο τη διεξαγωγή διμερών διαβουλεύσεων για τα μείζονα θέματα της εκπαίδευσης και του κλάδου, ιδίως τα οικονομικά και την επιμόρφωση.

Το υπουργείο έκανε δεκτό τον όρο της ΟΛΜΕ καλώντας τη σε διμερή διάλογο με τον αρμόδιο υφυπουργό, Α. Λυκουρέντζο. Χθες η ΟΛΜΕ αποφάσισε να προσέλθει στο διμερή διάλογο, αλλά να απουσιάσει από τον… πολυμερή στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας.

Η απόφαση της ΔΟΕ να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου για το εξεταστικό και την αναμόρφωση του Λυκείου ελήφθη κατά πλειοψηφία από την ΠΑΣΚ και τη ΔΑΚΕ. Μειοψήφησαν οι αριστερές παρατάξεις. Βεβαίως ο κ. Μπράτης διευκρίνισε ότι η παραμονή των δασκάλων στο τραπέζι του κ. Μπαμπινιώτη «θα εξαρτηθεί από τις ουσιαστικές απαντήσεις που θα πάρουμε στα αιτήματα που έχουμε θέσει».

Μετά το πέρας της επίσκεψής του στους δασκάλους ο κ. Σπηλιωτόπουλος ενημέρωσε την Κυβερνητική Επιτροπή για όλες τις εξελίξεις περί διαλόγου. Ειδική αναφορά έγινε από τον υπουργό στο θέμα που ανέκυψε μεταξύ των κ.κ. Βερέμη και Μπαμπινιώτη για την μπαγκέτα του διαλόγου. Η Κυβερνητική Επιτροπή φέρεται να υιοθέτησε την αισιόδοξη εκτίμηση του κ. Σπηλιωτόπουλου ότι η ένταση στις σχέσεις των δύο πανεπιστημιακών «βαίνει προς εκτόνωση».

Εξερχόμενος από την Επιτροπή ο υπουργός Παιδείας διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα που έφεραν τον κ. Βερέμη να έχει θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του κ. Σπηλιωτόπουλου.
----------------------------------------
Πηγή: Έλεύθερος Τύπος


 
~Warezg3.com-forum~ » warezg3 - Main Board » Το στέκι του μαθητή - φοιτητή » «Ναι» από δασκάλους, «όχι» από καθηγητές
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Total members that have visited the forum in the last 24 hours
Users
Total members that have visited the forum in the last 24 hours
  Site designed By Warezg3Team
POWERED_BY  "warezg3"