Portal | Register |ForumSearh

 

Personal messages · New Posts · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
~Warezg3.com-forum~ » warezg3 - Main Board » Ενημέρωση για ολους! » Αθλητική ενημέρωση
Αθλητική ενημέρωση
minas_Date: Wednesday, 2009-02-11, 7.24 PM | Message # 1
global administator
Group: Blocked
Messages: 606
Status: Offline
Εδώ παιδιά θα γράφοθμε όλες τις αθλητικέσ ενημερωσεις.

 
johnyDate: Friday, 2009-02-13, 6.23 PM | Message # 2
Major
Group: Blocked
Messages: 88
Status: Offline
Ο Ολυμπιακός πήρε τον σκάουτερ της Τσέλσι!
13 Φεβρουαρίου 2009, 08:32

Άλλη μια σπουδαία μεταγραφή πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν το σκάουτερ της Τσέλσι, Πέλε Άντερσον. Ο Σουηδός θα στελεχώσει το τμήμα σκάουτινγκ των Πειραιωτών από την 1η Μαρτίου και θα έχει την ευθύνη για τη βόρεια Ευρώπη.

Ωστόσο, γνωρίζει πολύ καλά και τη βαλκανική αγορά, καθώς την παρακολουθούσε τα τελευταία τέσσερα χρόνια για λογαριασμό της ομάδας του Αμπράμοβιτς.

Η κίνηση αυτή έγινε από τον Ολυμπιακό για να στελεχώσει όσον το δυνατόν με πιο ικανά μέλη το τμήμα σκάουτινγκ, καθώς ο Άντερσον μαζί με τον Νινιάδη, ο οποίος θα συνεχίσει να έχει την ευθύνη για τη Λατινική Αμερική αποτελούν την καλύτερη προοπτική για το μέλλον του Ολυμπιακού.

zougla.gr

 
johnyDate: Friday, 2009-02-13, 6.26 PM | Message # 3
Major
Group: Blocked
Messages: 88
Status: Offline
Η Γαλλία θα διεκδικήσει τη διοργάνωση του EURO 2016
13 Φεβρουαρίου 2009, 15:23

Υποψήφια για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του 2016 θα είναι η Γαλλία. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Ζαν Πιέρ Εσκαλέτ.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι θα είμαστε υποψήφιοι. Θα το κάνουμε μόνοι μας και στόχος μας είναι να αναλάβουμε την διοργάνωση» είπε ο ισχυρός άνδρας του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Η Γαλλία έχει εμπειρία στις μεγάλες διοργανώσεις, καθώς το 1998 είχε φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ ήταν «οικοδέσποινα» στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 1984.

Μάλιστα και στις δύο διοργανώσεις οι «τρικολόρ» είχαν κατακτήσει τα τρόπαια.

Υποψήφια για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου του 2016 θα είναι η Γαλλία. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Ζαν Πιέρ Εσκαλέτ.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι θα είμαστε υποψήφιοι. Θα το κάνουμε μόνοι μας και στόχος μας είναι να αναλάβουμε την διοργάνωση» είπε ο ισχυρός άνδρας του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Η Γαλλία έχει εμπειρία στις μεγάλες διοργανώσεις, καθώς το 1998 είχε φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ ήταν «οικοδέσποινα» στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 1984.

Μάλιστα και στις δύο διοργανώσεις οι «τρικολόρ» είχαν κατακτήσει τα τρόπαι

 
johnyDate: Friday, 2009-02-13, 6.27 PM | Message # 4
Major
Group: Blocked
Messages: 88
Status: Offline

Πρώτος και ο αήττητος ο Παναθηναϊκός
12 Φεβρουαρίου 2009, 23:35

Την τρίτη του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στον 7ο όμιλο της φάσης των «16» στην Ευρωλίγκα πήρε ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επικράτησε στο ΟΑΚΑ 92-67 της Ρόμα και έφτασε ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση, αλλά και την κατάληψη της πρώτης θέσης, υποχρεώνοντας τους Ιταλούς στην τρίτη ήττα τους. Πριν το παιχνίδι βραβεύτηκε από την «πράσινη» ΚΑΕ οι Ντέγιαν Μποντιρόγκα, Νάντο Τζεντίλε και Σάνι Μπετσίροβιτς, για την προσφορά τους στο σύλλογο.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Παναθηναϊκός δεν άρχισε καλά και η Ρόμα «αιφνιδίασε» τους Έλληνες πρωταθλητές, φτάνοντας στο 10’ στο +3 (22-25). Οι «πράσινοι» στο δεύτερο δεκάλεπτο, παρά τα πολλά λάθη και την ασύνδετη άμυνα, ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ και πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, διατηρώντας προβάδισμα πέντε πόντων (44-39).

Στην τρίτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός ως συνήθως πάτησε… γκάζι και με πολύ καλή άμυνα (δέχτηκε μόλις 8 πόντους), ξέφυγε με +19 (66-47) και ουσιαστικά έβαλε πρόωρο τέλος στον αγώνα. Στο φινάλε η Ρόμα, θέλοντας να επιστρέψει στο παιχνίδι επιδόθηκε σε ένα άναρχο «run and gun», που δεν τη βοήθησε ουσιαστικά. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός με κοντρόλ μπάσκετ πρόσφερε θέαμα και έφτασε στην τελική επικράτηση με 25 πόντους διαφορά, 92-67.

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 44-39, 66-47, 92-67

Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράνοβιτς): Κέτσμαν 8 (2), Σπανούλης 11, Περπέρογλου 7 (1), Μπατίστ 10, Φώτσης 9, Χατζηβρέττας 9 (3), Νίκολας 11 (3), Τσαρτσαρής 5 (1), Διαμαντίδης 7 (1), Πέκοβιτς 6, Σάκοτα, Γιασικεβίτσιους 9 (1).

Ρόμα (Νάντο Τζεντίλε): Τζακέτι 2, Μπετσίροβιτς 6, Χάτσον 11, Τζένινγκς 11 (1), Μπρέζετς 6, Ντατόμε 5 (1), Ντε Λα Φουέντε 11 (1), Τζάαμπερ 10 (1), Γκαμπίνι 5 (1).

zougla.gr

 
kwstasDate: Saturday, 2009-02-14, 11.14 AM | Message # 5
Admin
Group: Blocked
Messages: 207
Status: Offline
01/12/2008

Την επιθυμία να αγωνιστεί στην εθνική Ελλάδος εξέφρασε ο Σέρχιο Κόκε σε συνέντευξή του στην «As». Ο Ισπανός επιθετικός του Άρη αντιλαμβάνεται πως δύσκολα θα βρει θέση στην εθνική ομάδα της χώρας του και τονίζει πως θα ήθελε να αγωνιστεί με το ελληνικό συγκρότημα.

«Η δική μου περίπτωση είναι αντίστοιχη με αυτή του Νάτσο Νόβο στη Σκωτία. Έτσι είναι, από τη στιγμή που δεν μπορείς να αγωνιστείς με την εθνική ομάδα της πατρίδας σου, καλό είναι να αγωνιστείς με τη χώρα που σε έχει… υιοθετήσει. Το πρόβλημα είναι πως είμαι εδώ τρία χρόνια και χρειάζονται πέντε για να αποκτήσω τα απαραίτητα χαρτιά. Το ενδιαφέρον υπάρχει, ο κόσμος θέλει και εγώ είμαι ενθουσιασμένος. Είναι δύσκολο να παίξεις στην εθνική Ισπανίας λόγω του υψηλού επιπέδου της ομάδας, επειδή είναι ένα νεανικό και συμπαγές σύνολο και όταν παίζεις εκτός συνόρων τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για σένα. Επιπλέον εγώ είμαι και επιθετικός, σε μία θέση που παίζουν παίκτες όπως ο Βίγια και ο Τόρες. Αν δεν μπορείς να παίξεις με τη χώρα σου και να ζήσεις την εμπειρία διεθνών αγώνων, ενός Μουντιάλ, γιατί να μην το κάνεις για τους ανθρώπους που στα έχουν δώσει όλα, όπως στη δική μου περίπτωση οι Έλληνες; Αν γίνεται, θέλω να παίξω. Η Ελλάδα δεν είναι η πατρίδα μου, αλλά κάτι κοντά σε αυτό», δήλωσε.

Ο 25χρονος άσος είναι πανευτυχής στη Θεσσαλονίκη και τον Άρη. «Η Θεσσαλονίκη είναι πανέμορφη, ιδανική πόλη για να ζήσει κανείς και ήδη ξεπέρασα το πιο δύσκολο στάδιο της μετανάστευσης, όταν είσαι μόνος και οι μέρες μοιάζουν ατελείωτες. Και από αθλητικής πλευράς τα δύο πρώτα χρόνια μου στον Άρη ήταν πολύ καλά. Βγήκαμε δύο φορές στο Κύπελλο UEFA, παίξαμε σε έναν τελικό Κυπέλλου και χάσαμε από τον Ολυμπιακό και έχω πετύχει πολλά γκολ».

Η κόντρα Άρη-ΠΑΟΚ τον έχει εντυπωσιάσει: «Θυμίζει το Σεβίλλη-Μπέτις. Είναι σκέτη τρέλα! Σε ένα ντέρμπι που είχαμε νικήσει με 3-1 είχα πετύχει δύο γκολ και δεν μπορούσα να κυκλοφορήσω στο δρόμο από τις εκδηλώσεις των οπαδών μας. Τώρα τους αντιμετωπίζουμε στο Κύπελλο, στις 14 Ιανουαρίου σε νοκ άουτ αγώνα στη φημισμένη Τούμπα. Ελάτε να το δείτε, θα ζήσετε μία αξέχαστη εμπειρία», ανέφερε.

Όσο για την παρ’ολίγον μεταγραφή του στη Γιουβέντους παλαιότερα και το πρόσφατο φλερτ με τη Βέρντερ Βρέμης, τόνισε: «Είχα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και καθόμουν δίπλα στον Φάμπιο Καπέλο και τον Λουτσιάνο Μότζι. Το πρόβλημα ήταν πως είχαν συμπληρώσει τις 25 θέσεις παικτών και μου πρότειναν να πάω δανεικός σε ένα φιλικό σωματείο της Γιουβέντους, την Έμπολι ή τη Σιένα, με τη μορφή συνιδιοκτησίας. Σε αυτή την περίπτωση δεν ξέρεις πού ανήκεις… Υπέγραψα για πέντε χρόνια στον Άρη και αυτό ήταν το λαχείο της ζωής μου. Υπήρχε ενδιαφέρον από τη Βέρντερ, αλλά δεν έγινε κάτι σοβαρό. Δεν με πειράζει να συνεχίσω εδώ. Είμαι 25 ετών και πρωταθλήματα όπως το αγγλικό και το ιταλικό αποτελούν πρόκληση για μένα, αλλά δεν τρελαίνομαι κιόλας να πάρω μεταγραφή. Η Θεσσαλονίκη μού έχει δώσει τα πάντα, ενώ υπάρχει και η προοπτική της εθνικής ομάδας».

Παράλληλα παρουσιάστηκε ικανοποιημένος και από… υλικής άποψης: «Τα χρήματα που παίρνουν οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν τα παίρνει κανένας παίκτης στην Ισπανία, εκτός από αυτούς που παίζουν στη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα. Ο Άρης πληρώνει καλά, χωρίς προβλήματα. Αυτά που κερδίζω εδώ δεν τα παίρνει σήμερα κανένας παίκτης στη Μάλαγα».

 
minas_Date: Saturday, 2009-02-14, 2.27 PM | Message # 6
global administator
Group: Blocked
Messages: 606
Status: Offline
[Χωρίς Διαμαντίδη στα Τρίκαλα ο Παναθηναϊκός
13 Φεβρουαρίου 2009, 18:31


Χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη και με αμφίβολο τον Νίκολα Πέκοβιτς θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τα Τρίκαλα ο Παναθηναϊκός, σε παιχνίδι για τη 18η αγωνιστική της Α1 ανδρών. Ο γκαρντ των «πράσινων» υπέστη διάστρεμμα στην αναμέτρηση της Ευρωλίγκα με τη Ρόμα και δε θα μπορέσει να αγωνιστεί. Από την άλλη, ο Πέκοβιτς ένιωσε ενοχλήσεις και υποβάλλεται σε θεραπεία, αλλά θα ταξιδέψει μέχρι τη θεσσαλική πόλη, χωρίς να θεωρείται σίγουρη η συμμετοχή του.

Όσο για το παιχνίδι με τη Ρόμα, όπου ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και πήρε την τρίτη του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια, ο Μάικ Μπατίστ τόνισε:

«Στην αρχή δεν είχαμε συγκέντρωση και πρέπει να είμαστε κάθε στιγμή! Ισχύει και για την προπόνηση και αυτό το μεταφέρουμε και στους αγώνες. Στην αρχή ήμασταν και λίγο νευρικοί. Πήραμε και διατηρήσαμε το προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο ελέγξαμε το ρυθμό, είχαμε περισσότερες κατοχές και το παιχνίδι έγινε εύκολο για εμάς. Πήραμε όχι μόνο μια σημαντική νίκη, αλλά μια νίκη με σημαντική διαφορά, που μπορεί να μας χρησιμεύσει στο τέλος του Top16. Όταν παίζουμε άμυνα κερδίζουμε, όταν κερδίζουμε παίρνουμε πρωταθλήματα. Η άμυνα είναι αυτή που μας φέρνει τους τίτλους. Όσο μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί στην άμυνα, θα είμαστε εντάξει. Δεν ξεχνάμε ότι τώρα είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της χρονιάς, τώρα έρχονται τα πιο καθοριστικά παιχνίδια της χρονιάς».


 
minas_Date: Saturday, 2009-02-14, 2.33 PM | Message # 7
global administator
Group: Blocked
Messages: 606
Status: Offline
Μαζίνιο: Να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα
13 Φεβρουαρίου 2009, 19:16

Να δώσει συνέχεια στα τελευταία καλά αποτελέσματα θα ψάξει ο Άρης στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο παιχνίδι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό. Αυτό είναι κάτι που επεσήμανε ο τεχνικός των «κίτρινων», Ιομάρ Μαζίνιο, χαρακτηρίζοντας πολύπλοκο το παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους».

«Πιστεύω ότι η ομάδα μας είναι έτοιμη για να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία. Θα παίξουμε με σκοπό να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Δεν κατεβαίνουμε στο γήπεδο για να κλειστούμε πίσω και στόχος μας είναι, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, να διεκδικήσουμε τη νίκη, ανεξάρτητα αν πρόκειται για μία αναμέτρηση που γίνεται στην έδρα του αντιπάλου», είπε ο Μαζίνιο και συνέχισε: «Γνωρίζουμε ότι θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αφού αντιμετωπίζουμε τον πρωτοπόρο του ελληνικού πρωταθλήματος. Θα κοιτάξουμε όμως τη δική μας απόδοση για να ζητήσουμε με αξιώσεις στον αγωνιστικό χώρο αυτό που θέλουμε».

Η αποστολή του Άρη αποτελείται από τους: Σηφάκη, Νέτο, Γιάχιτς, Λέμπο, Βιτόλο, Χαβίτο, Κάλβο, Γκαρσία, Μπατιόν, Ζεντίλ, Κόκε, Βλοντάρτσικ., Λαμπριάκο, Καρατζιοβαλή, Ρομπέρζ, Καράμπελα, Κάμπορα, Πρίττα, Κουλουχέρη, Ρεγκέιρο.

zougla.gr


 
minas_Date: Saturday, 2009-02-14, 2.34 PM | Message # 8
global administator
Group: Blocked
Messages: 606
Status: Offline
Θέλουν Νέα Φιλαδέλφεια
13 Φεβρουαρίου 2009, 18:04

Να επιστρέψει η ΑΕΚ στη φυσική της έδρα είναι η επιθυμία των μελών του «Supporters Club», αλλά και της διοίκησης της Ένωσης, όπως προέκυψε στην πρώτη συνάντηση των δύο πλευρών, μετά την ανάληψη της προεδρίας του συλλόγου από τον Νίκο Θανόπουλο.

Ο Νίκος Θανόπουλος, μαζί με τον αντιπρόεδρο Νίκο Κούλη ενημέρωσαν το «Supporters Club» για την πρόοδο των διαδικασιών της κατασκευής του προπονητικού κέντρου, ενώ δήλωσαν πως έχουν ξεκινήσει επαφές, προκειμένου η ΑΕΚ να επιστρέψει στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στα αγωνιστικά, η ομάδα προετοιμάζεται για το παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής με το Θρασύβουλο. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δε θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Καφέ, Λαγό και Χουανφράν, όπως και τους τιμωρημένους Εντίνιο και Ενσαλίβα.


 
minas_Date: Saturday, 2009-02-14, 2.35 PM | Message # 9
global administator
Group: Blocked
Messages: 606
Status: Offline
Καταστροφική η αύξηση των ομάδων πόλο
13 Φεβρουαρίου 2009, 20:33

Γιώργος Αρκουλής

Η προοπτική υποβιβασμού της ομάδας πόλο του Εθνικού (απόλυτα ορατή μετά την ήττα από τον ουραγό Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη) δημιούργησε ένα ζήτημα, που «από στόμα σε στόμα», είναι πολύ πιθανό να φτάσει επίσημα στα θυλάκια της Ομοσπονδίας και – γιατί όχι – να γίνει δεκτό: αύξηση των ομάδων (από 12) σε 14, ώστε να διατηρηθεί τόσο ο ιστορικότερος σύλλογος εν Ελλάδι, όσο και ο πλουσιότερος σε δόξα και τίτλους σύλλογος του Πειραιά.

Και μόνο ως σκέψη, η πιθανότητα αύξησης των ομάδων, θα είναι καταστροφική στο πρωτάθλημα Α1 της υδατοσφαίρισης. Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα το φτωχότερο όλων στη χώρα, καθότι δεν έχει έσοδα. Κι αν λειτουργεί, οφείλεται στις γενναίες χορηγίες φυσικών προσώπων, από Τσακίρη – Βεντούρη του Πανιωνίου και διοίκηση ερασιτέχνη στον Ολυμπιακό, μέχρι κάποιον εφοπλιστή στη Χίο, πλούσια μέλη ΝΟΒ και πάει λέγοντας.

Το πόλο δεν αντέχει τα έξοδά του έτσι όπως ισχύει σήμερα το πρωτάθλημα. Επισημαίνεται ένα στοιχείο που δεν είδε το φως της δημοσιότητας, αλλά δίνει το μέτρο. Πρόσφατα ο Ολυμπιακός, με μέτρια εμφάνιση, λίγο έλλειψε να ηττηθεί από «μικρή» ομάδα στο κολυμβητήριο του Πειραιά. Επειδή πρόκειται για ένα πολύ κλειστό κύκλο, αθλητές άλλων συλλόγων πληροφορήθηκαν ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού εκείνο το απόγευμα έστειλαν μήνυμα στον… ταμία, καθότι τους είχε αφήσει απλήρωτους κάπου δύο μήνες.

Υπήρχε βέβαια και η άλλη πλευρά. Η οποία – παρά τα συμφωνηθέντα από την αρχή της περιόδου – έστειλε δικό της μήνυμα του στιλ: Γιατί να παίρνετε τόσα πολλά χρήματα, όταν στο πρωτάθλημα δεν έχετε αντίπαλο, άρα παίζετε μόνοι σας…

Τελικά, για να μη γίνει ρεζίλι ο σοβαρότερος σύλλογος (γνωστός και ως «Θρύλος» του Πειραιά), το θέμα διευθετήθηκε και η ομάδα ξαναβρήκε τη σαρωτική φόρμα άμεσα!

Ίσως αντί αύξησης των ομάδων, θα ήταν λογικότερο (και χρησιμότερο) να δημιουργηθούν πρωταθλήματα Νέων ή δύο όμιλοι (Βορράς – Νότος) Α2, ώστε να μπορούν οι ταλαντούχοι να αναδειχτούν. Το μαχαίρι και το πεπόνι το κρατά ο Διαθεσόπουλος της ΕΚΟΦ, ο οποίος είναι από τους παράγοντες που μετράνε τη γνώμη των ισχυρών (δηλαδή του Ολυμπιακού…).

Με την ευκαιρία: ενόψει του αγώνα για το παγκόσμιο Κύπελλο με την Γαλλία (την προσεχή Τετάρτη), ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής Τάσος Δούμπας έστειλε τις προσκλήσεις του. Η προτίμησή του στους νέους δεν πρέπει να ενοχλεί τους παλαιούς Δεληγιάννη, Αφρουδάκη, Μάζη, Θωμάκο, Ρέππα, Κοκκινάκη, Βλοντάκη και κάποιους άλλους, δεδομένου ότι ενόψει Ολυμπιάδας του 2012 η εθνική ομάδα χρειάζεται σαφέστατη ανανέωση.

zougla.gr


 
johnyDate: Wednesday, 2009-03-11, 5.04 PM | Message # 10
Major
Group: Blocked
Messages: 88
Status: Offline
Στους «8» Βιγιαρεάλ, Τσέλσι, Λίβερπουλ και Μπάγερν
10 Μαρτίου 2009, 23:59

Οι τέσσερις από τις οκτώ ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ έγιναν γνωστές, μετά τους επαναληπτικούς της πρώτης ημέρας της φάσης των «16». Βιγιαρεάλ, Τσέλσι, Λίβερπουλ και Μπάγερν πέρασαν στα προημιτελικά και περιμένουν τις υπόλοιπες τέσσερις που θα προκριθούν από τα παιχνίδια της Τετάρτης.

Στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από τη Βιγιαρεάλ με τα γκολ του Καπντεβίλα στο 49' και το Γιορέντε στο 70', ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 55' με κεφαλιά του Βαγγέλη Μάντζιου.

Μεγάλη νίκη, που ισοδυναμεί με πρόκριση σημείωσε στο «Άνφιλντ» η Λίβερπουλ. Οι «ρεντς» του Ράφα Μπενίτεζ, μετά τη νίκη με 1-0 στη Μαδρίτη επί της Ρεάλ συνέτριψαν τους «μερένχες» με 4-0 και εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Στο 16' ο Τόρες άνοιξε το σκορ, στο 28' με πέναλτι και στο 47' ο αρχηγός Στίβεν Τζέραρντ ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-0, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 88' ο Ντοσένα.

Tο σκορ της ημέρας πέτυχε η Μπάγερν στο Μόναχο. Οι Βαυαροί, μετά το 5-0 του πρώτου αγώνα στη Λισαβόνα, συνέτριψε εκ νέου τη Σπόρτινγκ με 7-1. Τα γκολ σημείωσαν οι Ποντόλσκι (8’, 34’), Πόλγκα (39’ αυτογκόλ), Σβαϊνστάιγκερ (43’), Φαν Μπόμελ (74’), Κλόζε (82’ πέναλτι) και Μίλερ (90’). Για την Σπόρτινγκ μείωσε σε 3-1 ο Μουτίνιο στο 42ο λεπτό.

Τέλος, στο Τορίνο η Τσέλσι απέσπασε ισοπαλία 2-2 από τη Γιουβέντους, σκορ που έστειλε τους «μπλε» του Λονδίνου στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης. Η «Βέκια Σινιόρα» άνοιξε το σκορ στο 19’ με τον Ιακίντα, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Εσιέν ισοφάρισε 1-1. Στο 70’ ο Κιελίνι άφησε τη «Γιούβε» με δέκα παίκτες, αφού με δεύτερη κίτρινη κάρτα αποβλήθηκε, αλλά τέσσερα λεπτά μετά ο Ντελ Πιέρο με πέναλτι «έγραψε» το 2-1. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ντρογκμπά στο 83ο λεπτό.

Την Τετάρτη θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις Πόρτο – Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα – Λιόν, Ρόμα – Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ίντερ.

Το πρόγραμμα των επαναληπτικών:

Τρίτη 10 Μαρτίου

Παναθηναϊκός-Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 1-2 (1-1)

Γιουβέντους(Ιταλία)-Τσέλσι (Αγγλία) 2-2 (0-1)

Λίβερπουλ (Αγγλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 4-0 (1-0)

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Σπόρτινγκ Λισ. (Πορτογαλία) 7-1 (5-0)

Τετάρτη 11 Μαρτίου

Πόρτο – Ατλέτικο Μαδρίτης (2-2)

Μπαρτσελόνα – Λιόν (1-1)

Ρόμα – Άρσεναλ (0-1)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ίντερ (0-0)

 
johnyDate: Wednesday, 2009-03-11, 5.05 PM | Message # 11
Major
Group: Blocked
Messages: 88
Status: Offline
Τραυματίστηκε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ
10 Μαρτίου 2009, 21:23

Αρνητικός πρωταγωνιστής της σημερινής προπόνησης της Μίλαν ήταν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Ο «Μπέκς» γύρισε τον αστράγαλο του και άπαντες στο στρατόπεδο των «ροσονέρι» περιμένουν εναγωνίως τις εξετάσεις του για να διαπιστωθεί η κρισιμότητα του τραυματισμού του.

«Κατά την διάρκεια της σημερινής προπόνησης ο Ντέιβιντ Μπέκαμ υπέστη έναν μικρό τραυματισμό στον δεξί αστράγαλό του. Θα τον παρακολουθούν στενά οι γιατροί τις επόμενες ημέρες και θα ξεκαθαριστεί η σοβαρότητα του τραύματος», ανέφερε η ανακοίνωση της Μίλαν.

 
johnyDate: Wednesday, 2009-03-11, 5.06 PM | Message # 12
Major
Group: Blocked
Messages: 88
Status: Offline
Πρώτη ήττα στο World League του πόλο η Εθνική
10 Μαρτίου 2009, 21:20

Την ήττα με 11-6 γνώρισε από τη Σερβία η Εθνική Ελλάδας στο κολυμβητήριο του Πειραιά, σε παιχνίδι για τη δεύτερη αγωνιστική του World League.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα άντεξε μέχρι τα μισά του αγώνα, όπου το σκορ ήταν 5-5. Από εκεί και πέρα η Σερβία κέρδισε 3-0 και 3-1 το τρίτο και το τέταρτο οκτάλεπτο αντίστοιχα και έφτασε έτσι στο ευρύ 11-6.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη αγωνιστική η Ελλάδα κέρδισε εύκολα με 16-6 της Γαλλία.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-2, 0-3, 1-3.

Ελλάδα (Τάσος Δούμπας): Πρωτονοτάριος, Μυλωνάκης, Ι.Φουντούλης, Κόχειλας, Δελακάς, Θεοδωρόπουλος 2, Αφρουδάκης 1, Ντόσκας 2, Κολόμβος 1, Μιτελούδης, Παπαδόγκωνας, Βουλγαράκης, Φλέγκας.

Σερβία (Ντέγιαν Ουντόβιτσιτς): Σόρο, Αβράμοβιτς, Γκότσιτς, Ουντόβιτσιτς 3, Γκακ, Πιγέτλοβιτς 1, Νίκιτς 1, Αλεξιτς, Ράτζεν, Φιλίποβιτς 2, Πρλαϊνοβιτς 4, Σ.Μίτροβιτς, Μπ.Μίτροβιτς.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Τάσος Δούμπας: «Θεωρώ ότι το τελικό σκορ μας αδικεί. Φαίνεται ότι παρουσιάσαμε δύο πρόσωπα, ένα σε κάθε ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο έγιναν κάποια σφάλματα λόγω έλλειψης συντονισμού και προετοιμασίας, τα οποία μας κόστισαν διπλά, αφού χάναμε ευκαιρίες στον παίκτη παραπάνω και δεχόμασταν γκολ στην κόντρα. Το αποτέλεσμα δεν αντιπροσωπεύει την αξία της ομάδας και των παικτών. Δείξαμε στοιχεία πολύ καλής ομάδας, απέναντι σε έναν πιο έμπειρο και έτοιμο αντίπαλο. Δεν με προβληματίζει το κακό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω, είναι πολύ νωρίς ακόμα».

Αργύρης Θεοδωρόπουλος: «Δείξαμε ότι έχουμε δυνατότητες, αλλά φάνηκε ότι δεν είμαστε δουλεμένοι. Δεν φτιάχνονται τα πάντα σε μιάμιση μέρα. Αν αποφεύγαμε κάποια εύκολα λάθη, θα ήμασταν πιο κοντά στο σκορ».

Χριστόδουλος Κολόμβος: «Ηταν μεγάλη χαρά και τιμή για μένα να αγωνιστώ με την εθνική. Η ομάδα αυτή έχει πολύ μέλλον και έχει πολλά να δώσει. Θα δουλέψω και πιστεύω να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις».

Η βαθμολογία του ομίλου (σε 2 αγώνες):

1. Σερβία 23-12 6

2. Ελλάδα 22-17 3

3. Γαλλία 12-28 0

Η Εθνική θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία στις 5 Μαΐου στη Μασσαλία.

 
johnyDate: Wednesday, 2009-03-11, 5.08 PM | Message # 13
Major
Group: Blocked
Messages: 88
Status: Offline
Ρήξη στις σχέσεις Κόκκαλη - Βαλβέρδε για Λέτο
11 Μαρτίου 2009, 15:07

Μαργαρίτα Αργυροπούλου

Ανένδοτος εμφανίστηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνάντηση που είχε με τον γενικό διευθυντή της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννη Χρυσικόπουλο, σχετικά με το θέμα της επιστροφής του Λέτο στην ομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις πιέσεις που δέχθηκε για να δώσει άλλη μια ευκαιρία στον Αργεντινό μέσο, στο ραντεβού που είχε με τον κ. Χρυσικόπουλο ο Ισπανός τεχνικός είπε ότι δεν μπορεί να δεχθεί τον παίκτη μετά τα όσα έγιναν.

Ο Βαλβέρδε δεν δίστασε να θέσει «βέτο» στην ενσωμάτωση του 23χρονου ποδοσφαιριστη την ομάδα γνωρίζοντας ότι αυτό μπορεί να του στοιχίσει τη θέση του.

Από τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει μέχρι τώρα κάποια επίσημη τοποθέτηση για το θέμα, ωστόσο οι εξελίξεις στο λιμάνι αναμένονται να είναι ραγδαίες, καθώς ο πρόεδρος κ. Κόκκαλης είχε εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψει ο Λέτο άμεσα στις προπονήσεις και να λήξει η υπόθεση.

Ούτε λόγος πλέον για ανανέωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, αφού ήδη το κλίμα για τον Ισπανό προπονητή δεν ήταν θετικό, καθώς η «ερυθρόλευκη» διοίκηση πιστεύει ότι θα έπρεπε να είχε εκτονωθεί η κατάσταση και όχι να τραβήξει τόσο καιρό.

Πονάει ο Ντιόγο

Επέστρεψαν σήμερα το πρωί στις προπονήσεις οι παίκτες του Ολυμπιακού, μετά το διήμερο ρεπό που τους είχε δώσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Όμως τα νέα από το… ιατρικό δελτίο δεν ήταν ευχάριστα, καθώς ο Ντιόγο αισθάνεται ενοχλήσεις στη μέση και ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα και θεραπεία.

Ατομικό πρόγραμμα προπόνησης ακολούθησαν και οι Άντζας, Στολτίδης, Ντουντού, Ντομί και Γκαλίτσιος.

 
johnyDate: Wednesday, 2009-03-11, 5.09 PM | Message # 14
Major
Group: Blocked
Messages: 88
Status: Offline
Σταθερά 19η η Εθνική
11 Μαρτίου 2009, 13:01

Δεν μεταβλήθηκε η θέση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στην παγκόσμια κατάταξη για τον Μάρτιο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παρέμεινε στην 19η θέση με 863 βαθμούς, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της FIFA.

Μία θέση ψηλότερα βρίσκεται το Ισραήλ, 18η θέση (888 βαθμοί), ο επόμενος αντίπαλος της ελληνικής ομάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ 2010. Όσον αφορά τις υπόλοιπες ομάδες που ανήκουν στον ίδιο όμιλο της Εθνικής: η Ελβετία είναι στην 22η θέση με 831, η Λετονία στην 71η (472), η Μολδαβία στην 98η (362) και το Λουξεμβούργο στην 122η θέση με 280 βαθμούς.

Στο μεταξύ, η Κύπρος ανέβηκε 14 θέσεις και είναι πλέον 84η στον κόσμο με 407 βαθμούς.

Οι ομάδες που συνθέτουν την πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης είναι οι εξής:

1. Ισπανία 1.666 βαθμοί
2. Γερμανία 1.366
3. Ολλανδία 1.317
4. Ιταλία 1.284
5. Βραζιλία 1.260
6. Αργεντινή 1.219
7. Κροατία 1.169
8. Ρωσία 1.128
9. Αγγλία 1.083
10. Πορτογαλία 1.025

 
johnyDate: Wednesday, 2009-03-11, 5.10 PM | Message # 15
Major
Group: Blocked
Messages: 88
Status: Offline
Έμεινε στη 12η θέση η Ελλάδα
11 Μαρτίου 2009, 00:48

Η ήττα και ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από το Τσάμπιονς Λιγκ έδωσε τέλος στις προσπάθειες των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη για φέτος. Έτσι, η Ελλάδα τερμάτισε στη 12η θέση του πίνακα της UEFA με 28.165 βαθμούς, από τους οποίους φέτος η συνολική συγκομιδή είναι 6.500 βαθμούς, ενώ πέρσι ήταν κατά 1.000 μεγαλύτερη. Η 12η θέση σημαίνει ότι η Ελλάδα από τη σεζόν 2010/11 θα στέλνει τον πρωταθλητή της απευθείας στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ωστόσο, τη νέα αγωνιστική περίοδο η Ελλάδα θα βρεθεί στην 15η θέση της γενικής κατάταξης, αφού θα τη αφαιρεθούν οι 6.166 βαθμοί από τη σεζόν 2004-05, με αποτέλεσμα να βρει μπροστά της τη Δανία (22.550), που έχει ακόμα εκπρόσωπό της (Άαλμποργκ, κύπελλο UEFA), την Ελβετία (22.625), την Σκωτία (23.125) και την Τουρκία (26.600). Για την Τουρκία η Γαλατάσαραϊ συνεχίζει τις προσπάθειές της στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Η βαθμολογία της UEFA:

1. Αγγλία 76.276 (5/9)

2. Ισπανία 72.516 (3/8)

3. Ιταλία 62.160 (3/8)

4. Γερμανία 54.070 (3/8)

5. Γαλλία 48.739 (4/7)

6. Ρωσία 46.625 (2/4)

7. Ολλανδία 38.393 (1/6)

8. Ρουμανία 38.908 (0/7)

9. Πορτογαλία 35.891 (2/7)

10. Ουκρανία 35.850 (3/4)

11. Τουρκία 31.975 (1/4)

12. Ελλάδα 28.165 (0/4)

13. Σκωτία 27.875 (0/4)

14. Βέλγιο 25.325 (0/4)

15. Ελβετία 25.250 (0/5)

16. Δανία 24.050 (1/5)

 
johnyDate: Wednesday, 2009-03-11, 5.13 PM | Message # 16
Major
Group: Blocked
Messages: 88
Status: Offline
Σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή κλήθηκε ο Νικοπολίδης
10 Μαρτίου 2009, 18:49

Το ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό έχει τελειώσει και ο Νικοπολίδης ξαφνικά βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν οπαδό της ομάδας της Θεσσαλονίκης που έχει εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο και κινείται απειλητικά προς το μέρος του.

Ο πορτιέρο της ομάδας του Πειραιά, όντας πάνω σε άμυνα, κλωτσάει τον συγκεκριμένο φίλο του «δικέφαλου» του Βορρά και με την βοήθεια του Χαλκιά κατάφερνει τελικά να φτάσει στα αποδυτήρια.

Ο διαιτητή της αναμέτρησης, Τάσος Κάκκος έγραψε στο φύλλο αγώνα, για το εν λόγω περιστατικό ότι ο Νικοπολίδης βρισκόταν σε θέση άμυνας, ωστόσο ο τελευταίος θα πρέπει να λογοδοτήσει για αυτή του την ενέργεια, ενόπιων του αθλητικού δικαστή.

Στα γραφειά της ΠΑΕ Ολυμπιακός έφτασε σήμερα το πρωί η κλήση του τερματοφύλακα των Πειραιωτών, για την κλωτσιά που έριξε στον φίλο του ΠΑΟΚ, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη στις 1.30 το μεσημέρι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Μετά την λήξη του αγώνα ο ποδοσφαιριστής της ομάδας σας με αριθμό φανέλας 71, Αντώνιος Νικοπολίδης χτύπησε με λάκτισμα φίλαθλο του ΠΑΟΚ ο οποίος είχε εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο μαζί με άλλους περίπου τριάντα (30) φιλάθλους του ΠΑΟΚ οι οποίοι τον κατεδίωκαν».

Ο πορτιέρο του Ολυμπιακού κινδυνεύει με ποινή πέντε αγωνιστική (τρεις για την ενέργειά του και δύο γιατί ήταν αρχηγός), ωστόσο, στην ομάδα του Πειραιά πιστεύουν πως τελικά δεν θα τιμωρηθεί.

Ντουντού: Τρόμαξα για τη ζωή μου στην «Τούμπα»

Τα επεισόδια που εκτυλίχτηκαν πριν και μετά τη λήξη του ντέρμπι της «Τούμπας» άφησαν κυριολεκτικά... με ανοικτό το στόμα τον Ντουντού Σεαρένσε, ο οποίος δεν είχε ξανανιώσει στο… πετσί του το τι σημαίνει ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.

Ο Βραζιλιάνος κεντρικός μέσος των «ερυθρολεύκων», σε δηλώσεις του σε Mέσο της πατρίδας του και δη στην «Ο Globo», εμφανίστηκε τρομαγμένος με τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι κορυφής με το «δικέφαλο» του Βορρά.

«Ειλικρινά δεν έχω ξανατρομάξει τόσο. Φοβήθηκα πάρα πολύ. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ ξεπέρασαν κάθε όριο», τόνισε αρχικά ο μέσος της ομάδας του Πειραιά για να συνεχίσει περιγράφοντας το... πολεμικό κλίμα που βίωσε η ομάδα του σε αυτόν τον αγώνα.

«Όλα άρχισαν με το που φτάσαμε στο γήπεδο. Για να πάμε στ' αποδυτήρια οι αστυνομικοί είχαν κάνει έναν κλοιό γύρω από εμάς.

Ακόμα και έτσι πέρασαν κάποια αντικείμενα προς το μέρος μας. Η κατάσταση μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεν βελτιώθηκε. Όταν έπρεπε να βγούμε στο γήπεδο, από τα αποδυτήρια, έπρεπε να περάσουμε τρέχοντας προστατεύοντας τα κεφάλια μας, γιατί... έβρεχε συνέχεια αντικείμενα.

Βλέπω πως υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα μεταξύ των ομάδων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Έτσι όταν αγωνίζονται ομάδες των δύο αυτών πόλεων δεν πηγαίνουν φίλαθλοι των φιλοξενούμενων στο γήπεδο. Αν συμβεί αυτό τότε θα θρηνήσουμε σίγουρα θύματα».

 
johnyDate: Wednesday, 2009-03-11, 5.14 PM | Message # 17
Major
Group: Blocked
Messages: 88
Status: Offline
«Έκλεισε» τα 84 ο Θρύλος!
10 Μαρτίου 2009, 10:12

Έφηβος... ετών 84! Ο λόγος για τον Ολυμπιακό, ο οποίος σήμερα έχει γενέθλια, συμπληρώνοντας 84 χρόνια ζωής. Η πειραιώτικη ομάδα ιδρύθηκε στις 10 Μαρτίου του 1925, μέσα στην ταβέρνα του Μοίρα, όταν οι παράγοντες του «Πειραϊκού Ποδοσφαιρικού Ομίλου» και του «Ομίλου Φιλάθλων Πειραιώς» αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Ο αεροπόρος Νότης Καμπέρος πρότεινε το όνομα «Ολυμπιακός» και ο Μιχάλης Μανούσκος το ολοκλήρωσε σε «Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς». Τα χρώματα στη φανέλα (ερυθρό και λευκό) τα πήρε ύστερα από πρόταση του Γιάννη Ανδριανόπουλου, ενώ σήμα του έγινε ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος.

Πρώτος πρόεδρος του Ολυμπιακού ήταν ο Μιχάλης Μανούσκος, ενώ τον πρώτο της αγώνα η νεοσύστατη ομάδα τον έδωσε στις 30 Απριλίου 1925, στο ποδηλατοδρόμιο, με αντίπαλο την ομάδα του γαλλικού πολεμικού πλοίου «Ιωάννα της Λωρραίνης», την οποία και κέρδισε 5-0.

Τα ιδρυτικά μέλη ήταν οι: Βασίλης Ανδριανόπουλος, Γιάννης Ανδριανόπουλος, Γιώργος Ανδριανόπουλος, Ντίνος Ανδριανόπουλος, Δημήτρης Ανδρόνικος, Δημήτρης Αυδής, Νίκος Βλάσσης, Στέφανος Εμμανουήλ, Νίκος Ζαχαρίας, Θανάσης Καλλίτσης, Νίκος Καλούδης, Ντίνος Καλούδης, Νότης Καμπέρος, Κώστας Κλειδουχάκης, Όθως Κόκκινος, Τριαντάφυλλος Κρέμος, Παναγιώτης Κωστάλας, Παναγιώτης Λαγουμιτζής, Ανδρέας Λουκάκης, Σπύρος Λουκάκης, Γιάννης Λουλουδάκης, Βαγγέλης Μαγγόπουλος, Μιχάλης Μανούσκος, Σταύρος Μαραγκουδάκης, Γρηγόρης Ντούφας, Θόδωρος Ορλώφ, Φώτης Πρωτοψάλτης, Γιάννης Συμιγδαλάς, Νίκος Συμιγδαλάς, Χρήστος Τζουμερικιώτης, Βρασίδας Τρουποσκιάδης και Σπύρος Ψαλλιδάς.

Το παλμαρέ του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού είναι εντυπωσιακό, καθώς κατέχει 64 τίτλους: 36 Πρωταθλήματα, 23 Κύπελλα Ελλάδος και 1 Βαλκανικό Κύπελλο.

Ο Ολυμπιακός είναι από τα λίγα σωματεία παγκοσμίως που διαθέτει, πέραν του ποδοσφαίρου, και 16 ακόμα τμήματα ομαδικών και ατομικών αθλημάτων, τα οποία πρωταγωνιστούν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, όπου έχουν κατακτήσει σημαντικές διακρίσεις. Μάλιστα τη φανέλα με το δαφνοστεφανωμένο έφηβο φορούν σπουδαίοι αθλητές, Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές.

ΜΠΑΣΚΕΤ

Τίτλοι 17: 9 Πρωταθλήματα, 7 Κύπελλα, 1 Κύπελλο Ευρωλίγκας

Δείτε την κατάκτηση της Ευρωλίγκας:

ΠΟΛΟ

Τίτλοι 38: 21 Πρωταθλήματα Ελλάδας Ανδρών, 11 Κύπελλα Ελλάδας Ανδρών, 2 Σούπερ Καπ Ελλάδας Ανδρών, 1 Πρωτάθλημα Ευρώπης Ανδρών, 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης, 2 Πρωταθλήματα Ελλάδας Γυναικών, Πρωταθλητής Ευρώπης το 2002.

Παρακολουθείστε την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2002

ΒΟΛΕΪ

Τίτλοι 36: 22 Πρωταθλήματα, 11 Κύπελλα Ελλάδας, 1 Σούπερ Καπ Ελλάδας, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, 1 Top Teams Cup.

Δείτε την κατάκτηση του Top Teams Cup το 2005:

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Τίτλοι 49

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Τίτλοι 39

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Τίτλοι 153

ΣΤΙΒΟΣ

Τίτλοι 14

ΠΑΛΗ

Τίτλοι 3

ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Τίτλοι 3

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Τίτλοι 28

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Κανόε Καγιάκ

1 τίτλο

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

1 τίτλο

 
johnyDate: Monday, 2009-03-23, 5.59 PM | Message # 18
Major
Group: Blocked
Messages: 88
Status: Offline
Πάλι απ' την αρχή...
23 Μαρτίου 2009, 09:12

Ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει το 37ο πρωτάθλημα στην ιστορία του, 12ο τα 13 τελευταία χρόνια και 5ο σερί! Το ρεκόρ των «ερυθρόλευκων» είναι μοναδικό, αρκεί να αναλογιστεί κάποιος ότι όλες οι υπόλοιπες ομάδες μαζί έχουν 36 πρωταθλήματα!

Το γεγονός αυτό δεν μπορούσε παρά να γιορταστεί δεόντως. Οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν ραντεβού στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης «Αθηνών Αρένα», όπου εμφανίζεται ο πρόεδρος του Ηρακλή, Αντώνης Ρέμος και γλέντησαν μέχρι πρωίας…

Από τους πρώτους που έφτασαν εκεί, ήταν αρχηγός Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος θα σηκώσει το 12ο τίτλο του. Τι απάντησε όταν ρωτήθηκε αν βαρέθηκε να σηκώνει κούπες; «Για να το λέτε εσείς, θα έχω βαρεθεί. Βάλτε την περυσινή δήλωση. Έτσι κι αλλιώς, κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός παίρνει το πρωτάθλημα».

Ο «Τζόλε» κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τον Αντώνη Νικοπολίδη, ενώ στην παρέα τους ήταν και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Σάββας Θεοδωρίδης.

Να σημειωθεί ότι το γλέντι ήταν μόνο για τους ποδοσφαιριστές, χωρίς τις συντρόφους τους και έδωσαν όλοι το παρόν πλην των Στολτίδη, Ντομί και Ντάρμπισιρ.

Όμως και ο Ερνέστο Βελβέρδε θα επιβραβεύσει τους ποδοσφαιριστές του με τετραήμερο ρεπό, από την Πέμπτη έως την Κυριακή, με την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος. Άλλωστε τους το είχε υποσχεθεί πριν την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο…

 
johnyDate: Monday, 2009-03-23, 6.00 PM | Message # 19
Major
Group: Blocked
Messages: 88
Status: Offline
Ποδοσφαιριστής της Σπόρτιγκ πέταξε το μετάλλιό του!
23 Μαρτίου 2009, 15:06

Από ένα ατυχές συμβάν στιγματίστηκε ο τελικός του Λιγκ Καπ της Πορτογαλίας, τον οποίο κέρδισε στα πέναλτι με 3-2 η Μπενφίκα κόντρα στη Σπόρτιγκ Λισαβόνας, καθώς ο αμυντικός των ηττημένων, Πέδρο Σίλβα, λίγο μετά την απονομή φανερά εκνευρισμένος πέταξε το μετάλλιό του.

Τι προκάλεσε νεύρα στον Σίλβα; Ο διαιτητής της αναμέτρησης, ο οποίος του καταλόγισε αδίκως πέναλτι σε απόκρουση της μπάλας με το στήθος, ενώ παράλληλα του έδειξε και κόκκινη κάρτα.

Με αυτό τον τρόπο η Μπενφίκα ισοφάρισε σε 1-1 και το ματς πήγε στη διαδικασία των πέναλτι.

Πάντως, σήμερα εμφανίστηκε μετανιωμένος για την ενέργειά του αυτή, καθώς σε δηλώσεις του σε πορτογαλικά μέσα δήλωσε: «Με πλήγωσε αυτό που έκανε ο διαιτητής. Όμως ξέρω ότι δεν ήμουν σωστός και πρέπει να απολογηθώ στον κόσμο, στους συμπαίκτες μου, τους προπονητές, στον σύλλογο, εκτός από τον διαιτητή. Τα λάθη είναι ανθρώπινα, όμως αυτό μας στέρησε έναν τίτλο. Ήταν η χειρότερη στιγμή της καριέρας μου. Όμως ήξερα ότι δεν είχα κάνει πέναλτι. Θέλω ωστόσο όλοι να καταλάβουν πως αυτό που είδαν δεν ήταν η πραγματική μου εικόνα, αυτή ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο».

 
johnyDate: Monday, 2009-03-23, 6.01 PM | Message # 20
Major
Group: Blocked
Messages: 88
Status: Offline
Νικοπολίδης: Περίμενα πιο δυνατό τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
23 Μαρτίου 2009, 14:00

Το πέμπτο του πρωτάθλημα με τα χρώματα του Ολυμπιακού πανηγύρισε ο Αντώνης Νικοπολίδης. Ποιο είναι το μεγάλο αβαντάζ των «ερυθρολεύκων»; Η έδρα του. Αυτό ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο 38χρονος τερματοφύλακας, ο οποίος μάλιστα υποστήριξε ότι περίμενε πιο δυνατούς τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.

«Σίγουρα, το κλειδί για εμάς ήταν η σταθερότητα σε όλα τα ματς. Η καλή έδρα που έχουμε, επίσης, έπαιξε ρόλο. Είχαμε μόνο μια ισοπαλία σε ντέρμπι. Αυτό είναι το αβαντάζ. Σίγουρα διαθέτουμε παίκτες μεγάλης ποιότητας, που, ακόμη και όταν η ομάδα δεν πηγαίνει καλά, μπορούν με μια προσωπική ενέργεια να σκοράρουν και να ανοίξει το παιχνίδι μας. Η έδρα μας, όμως, είναι το μεγάλο μας όπλο. Το πρωτάθλημα δεν θα έλεγα ότι ήταν εύκολο. Το ότι είμαστε πρωταθλητές είναι το πιο δίκαιο. Είμαστε η καλύτερη ομάδα. Σίγουρα δεν παίξαμε όλο το χρόνο καλό ποδόσφαιρο, αλλά για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ήμασταν η καλύτερη ομάδα.

Κάθε πρωτάθλημα έχει μεγάλη αξία. Σίγουρα το φετινό ήρθε πολύ κοντά μετά το «διπλό» επί της ΑΕΚ. Από εκεί φάνηκε, μαζί και με τις απώλειες άλλων ομάδων, ότι είχε γείρει προς τον Ολυμπιακό. Το είχαμε συνειδητοποιήσει ότι είναι δικό μας. Είναι μια μεγάλη επιτυχία. Από τα τελευταία πρωταθλήματα, πάντως, το πιο ιδιαίτερο για μένα ήταν το πρώτο που κρίθηκε στο νήμα και πανηγυρίστηκε με ένταση και ενθουσιασμό».

Για τον Αντώνη Νικοπολίδη ο ΠΑΟΚ αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, περίμενε όμως πιο ανταγωνιστικούς τους Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. «Περιμέναμε πιο δυνατό τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός είχε πολλά σκαμπανεβάσματα και τα άσχημα αποτελέσματα τον άφησαν πίσω. Ο ΠΑΟΚ για εμένα ήταν έκπληξη και δεν τον περιμέναμε τόσο δυνατό. Έκανε αξιόλογη πορεία».

Ο «ερυθρόλευκος» πορτιέρο επανέλαβε την επιθυμία του να παραμείνει στο λιμάνι ο Ερνέστο Βαλβέρδε: «Είναι ένας προπονητής που ταιριάζει στον Ολυμπιακό. Είναι ένας άνθρωπος που θέλει επιθετική την ομάδα. Όλοι θέλουμε να μείνει. Ο Ολυμπιακός, απ΄ ό,τι ξέρω, έχει κάνει την κίνησή του και είναι απόφαση του προπονητή. Έχει ένα χρονικό διάστημα να απαντήσει».

Όσον αφορά στο αν θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν ο Νικοπολίδης απάντησε: «Θα δούμε, δεν ξέρω ακόμη τίποτα. Έχουμε μια εκκρεμότητα, που είναι η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Μετά θα έχουμε χρόνο για να συζητήσουμε για το τι θα γίνει».

 
johnyDate: Monday, 2009-03-23, 6.02 PM | Message # 21
Major
Group: Blocked
Messages: 88
Status: Offline
Στην Εθνική ο Εντίνιο
23 Μαρτίου 2009, 12:45

Δικαίωση για τον Εντίνιο της ΑΕΚ, καθώς ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Πορτογαλίας, Κάρλος Κεϊρόζ, κάλεσε τον 26χρονο επιθετικό στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα για τα ματς με Σουηδία και Νότια Αφρική.

Να σημειωθεί ότι ο «κιτρινόμαυρος» άσος είχε κληθεί στην προεπιλογή για την στελέχωση της εθνικής πριν από λίγες μέρες, όμως ο Μπάγεβιτς του είχε ζητήσει να μην πάει.

Τελικά, ως φαίνεται, αυτό δεν επηρέασε την απόφαση του Κεϊρόζ, ο οποίος και τον υπολογίζει στα πλάνα του για τον αγώνα στο Πόρτο με την Σουηδία, που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010, αλλά και για τη φιλική αναμέτρηση της 31ης Μαρτίου με την Νότια Αφρική, που θα γίνει στην Λωζάνη.

 
johnyDate: Monday, 2009-03-23, 6.03 PM | Message # 22
Major
Group: Blocked
Messages: 88
Status: Offline
Ο... μαγικός κόσμος του american football
23 Μαρτίου 2009, 11:56

Μπορεί η Ευρώπη να… σνομπάρει το αμέρικαν φούτμπολ, ωστόσο έχει και αυτό τη γοητεία του και δεν είναι τυχαίο ότι ενθουσιάζει εκατομμύρια φαν. Παρακολουθείστε στο video που ακολουθεί τα… μαγικά που κάνουν επαγγελματίες παίκτες του NFL, για το διαφημιστικό του Fantasy Football, και τότε μπορεί να αλλάξετε γνώμη.

Διάσημοι παίκτες από όλες τις ομάδες (όπως οι Chris Cooley, Marques Colston, Neil Rackers, Jason Campbell, Braylon Edwards, Chris Chambers, Laurence Maroney, Mason Crosby, Chris Simms, Andre Johnson, Mike Nugent, Marc Bulger και David Akers) επιδεικνύουν στην κάμερα τις δεξιότητές τους και στο τέλος λένε: «You have to choose me», στην προσπάθειά τους να πείσουν τον υποτιθέμενο πρόεδρο ομάδας να τους επιλέξει.

Όλα αυτά για τον διαγωνισμό Fantasy Football, όπου καθένας έχει στη διάθεσή του ένα φανταστικό ποσό και με αυτό μπορεί να δημιουργήσει τη δική του ομάδα, επιλέγοντας ο ίδιος τους παίκτες που θέλει.

 
johnyDate: Monday, 2009-03-23, 6.04 PM | Message # 23
Major
Group: Blocked
Messages: 88
Status: Offline
Δάμασε άνεμο και Μάρεϊ ο Ναδάλ!
23 Μαρτίου 2009, 11:23

Ο Ράφαελ Ναδάλ απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι δικαίως φιγουράρει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, καθώς ήταν ο νικητής στο τουρνουά Indian Wells. Ο Ισπανός τενίστας χρειάστηκε μόλις 80 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του Σκωτσέζου Άντι Μάρεϊ, με 6-1, 6-2 και κατέκτησε το τρόπαιο.

Ο τελικός διεξήχθη κάτω από αντίξοες συνθήκες, καθώς έπνεαν δυνατοί άνεμοι, που ξερίζωσαν δέντρα και προκάλεσαν ζημιές στην περιοχή της Καλοφόρνιας

Στον τελικό των γυναικών νικήτρια αναδείχθηκε η Βέρα Ζβονάρεβα, καθώς επιβλήθηκε της Άνα Ιβάνοβιτς με 7-6 (7-5), 6-2. Μάλιστα η Ρωσίδα τενίστρια με συμπαίκτρια τη Βικτόρια Αζαρένκα κέρδισαν και το διπλό, καθώς επικράτησαν τις Ζιζέλα Ντούλκο και Σαχάρ Πιρ.

 
johnyDate: Monday, 2009-03-23, 6.05 PM | Message # 24
Major
Group: Blocked
Messages: 88
Status: Offline
Και τώρα η μάχη για την 2η θέση…
23 Μαρτίου 2009, 00:20

Γιώργος Αρκουλής

Αν και σε κάποια παιγνίδια οι προσπάθειες ήταν πέραν του μέτρου χαλαρές, εντούτοις η 27η αγωνιστική "τακτοποίησε" τη βασική εκκρεμότητα. Ο Ολυμπιακός: πρωταθλητής από το τελευταίο κομμάτι του Μάρτη αναδείχτηκε στη Νέα Σμύρνη, καταβάλλοντας τον Πανιώνιο σε ένα εντελώς περίεργο (ως διακύμανση του σκορ…) αγώνα. Ηταν τόσο μεγάλη η άνεση των ‘ερυθρών’ του Πειραιά και η αυτοπεποίθηση για τη νίκη, που ο Βαλβέρδε έδωσε – μετά από δεκάδες αγωνιστικές – θέση στον αναπληρωματικό τερματοφύλακα Κόβατς! Ετσι απλά και με τον Σκούφαλη να χάνει το ευκολότερο γκολ της μέτριας καριέρας του για ισοφάριση προς το τέλος…Πλέον, ο Σωκράτης και οι επιτελείς του μπορούν να προετοιμάσουν την φιέστα για το 12/13 με όλη τους την άνεση (άντε και καλές εισπράξεις!)

Σασπένς προέκυψε στην Τούμπα, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ ήθελε "μόνο νίκη" ώστε να προσθέσει πόντους στην ειδική βαθμολογία ενόψει πλέϊ οφ. Την πήρε στις καθυστερήσεις από τον ουραγό Θρασύβουλο με τον Μπακαγιόκο, ο οποίος αποσόβησε ίσως τη μεγαλύτερη έκπληξη της ημέρας. Αν έχει προβλεφθεί κάποιο τρόπαιο ήθους και θάρρους από τη διοργανώτρια το δικαιούται η ΠΑΕ της Φυλής.

Την ίδια ώρα (αφού τα ρολόγια των διαιτητών ήταν πολύ καλά συντονισμένα!) ο Αστέρας Τρίπολης, αν και πιο κουρασμένος από τον Παναθηναϊκό (λόγω της μάχης Κυπέλλου μεσοβδόμαδα) άξιζε στο δεύτερο μέρος τη νίκη αλλά έμεινε στην ισοπαλία. Παρακολουθώντας τους "πράσινους" τηλεοπτικά, αναρωτιόσουν πότε θα δικαιωθεί ο πρόεδρος Νίκος Πατέρας. Ο πρώτος που δήλωσε "θέλω την ομάδα να σαρώνει τον αντίπαλο όπου κι αν παίζει"!

Η ΑΕΚ αντιμετώπισε πρόβλημα αλλά όχι μεγάλο. Μόλις ο Μπάγιεβιτς έκανε τις διορθωτικές του κινήσεις, ο Λεβαδειακός παρέδωσε το πνεύμα και μαζί τον βαθμό που με αιφνιδιασμό προσπάθησε να κρατήσει. Δυστυχώς, κάποιοι από τους θεατές της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ, πριν περάσουν την είσοδο πρόφτασαν να οργανώσουν συμπλοκή με παναθηναϊκούς και να δώσουν μίνι μάχη με οπλισμένους αστυνομικούς. Να δούμε πότε θα σταματήσουν όλες αυτές οι ξευτίλες.

Ηθελε τη νίκη η Λάρισα του προέδρου της Λίγκας Πηλαδάκη και την πήρε με ωραία προσπάθεια από τον Ηρακλή. Το ότι ο αγώνας διεξήχθη στο Καυτανζόγλειο δεν είχε καμία σημασία για τους Θεσσαλούς. Οι οποίοι έχτισαν ένα μικρό αβαντάζ για την πέμπτη θέση και θα κάνουν αποφασιστικό βήμα, αν στις 5 Απριλίου νικήσουν στο "Αλκαζάρ" τον Πανιώνιο. Από κοντά ο Αρης, αιφνιδιάστηκε στις Σέρρες, αλλά κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει το "διπλό" παίζοντας με δέκα παίκτες! Επόμενος αγώνας των Θεσσαλονικέων στου Χαριλάου με ΟΦΗ. Δεν θα είναι εύκολος…

Και δεν θα είναι εύκολος, όσο ο καθρέφτης της βαθμολογίας επιτρέπει στους Κρητικούς να κάνουν σχέδια παραμονής. Αυτή τη φορά, σε ένα σπαθάτο (;) παιγνίδι στο Ηράκλειο, ο ΟΦΗ βρήκε το κουράγιο να ξεπεράσει τις αμυντικές του αδυναμίες και να νικήσει 4 – 3 (25 προς ένα η απόδοση στο στοίχημα του ΟΠΑΠ το 7+…) τον Πανθρακικό και να στείλει τους "ειδικούς" του πρωταθλήματος πάνω στους υπολογιστές…

Στην Ξάνθη, τέλος, ο χαρισματικός νεαρός Κουτσιανικούλης, επιβεβαίωσε το ταλέντο του με καλά τοποθέτηση και ωραίο πλασέ σημειώνοντας αποφασιστικό γκολ. Με αυτό, ο Εργοτέλης "καθάρισε" τη Skoda, την πιο "μυστήρια" ομάδα εφέτος. Αλλά, καλύτερα να το αφήσουμε για άλλη φορά το ζήτημα γιατί ενδέχεται να θυμώσει το αφεντικό και να δώσει εντολή για εκτεταμένη ανακοίνωση…Η ουσία είναι ότι με αυτό το αποτέλεσμα η Ξάνθη τέθηκε εκτός πλέϊ οφ και ο Εργοτέλης – με τις περισσότερες εκτός έδρας νίκες από την ΑΕΚ! – σώθηκε οριστικά.

 
johnyDate: Monday, 2009-03-23, 6.06 PM | Message # 25
Major
Group: Blocked
Messages: 88
Status: Offline
«Καμπάνα» 15.000 ευρώ από τη διοίκηση σε κάθε παίκτη του ΠΑΟ
23 Μαρτίου 2009, 00:07

Ακριβά θα πληρώσουν την κακή αγωνιστική τους εικόνα οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού.

Η διοίκηση των «πράσινων» αποφάσισε να επιβάλλει πρόστιμο 15.000 σε κάθε παίκτη, με αφορμή το παιχνίδι της Τρίπολης, όπου το «τριφύλλι» αναδείχθηκε ισόπαλο 1-1 με τον Αστέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση του Παναθηναϊκού προβαίνει σε τέτοια ενέργεια και αποτελεί προειδοποίηση στους ποδοσφαιριστές, ενόψει τον πλέι οφ που θα κρίνουν την ομάδα που θα συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου.

 
johnyDate: Monday, 2009-03-23, 6.07 PM | Message # 26
Major
Group: Blocked
Messages: 88
Status: Offline
Στα γήπεδα της Ευρώπης…
22 Μαρτίου 2009, 23:59

Ιταλία – Serie A

Ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου του Καμπιονάτο έκανε η Ίντερ. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο επικράτησε 3-0 της Ρετζίνα στο «Μεάτσα». Στο 6’ ο Καμπιάσο άνοιξε το σκορ, ενώ στο 10’ ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με πέναλτι σημείωσε το 2-0. Ο Σουηδός στο 58’ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής: Κατάνια-Λάτσιο 1-0, Ρόμα-Γιουβέντους 1-4, Μπολόνια-Κάλιαρι 0-1, Κιέβο-Παλέρμο 1-0, Φιορεντίνα-Σιένα 1-0, Τζένοα-Ουντινέζε 2-0, Ίντερ-Ρετζίνα 3-0, Λέτσε-Αταλάντα 2-2, Τορίνο-Σαμπντόρια 1-3, Νάπολι-Μίλαν 0-0.

Αγγλία – Premier League

Συντριπτική ήταν η Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ». Οι «ρεντς» φιλοδώρησαν με 5-0 την Άστον Βίλα και έφτασαν τους 64 βαθμούς, ένα πίσω από την πρώτη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο 8' ο Κάιτ άνοιξε το σκορ και ο Ριέρα στο 33' πέτυχε το 2-0. Τη σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε ο Τζέραρντ ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ (39' πεν., 50', 65' πεν.) και διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Η Άστον Βίλα αγωνίστηκε από το 64' με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του τερματοφύλακα Μπραντ Φρίντελ.

Τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής: Πόρτσμουθ-Εβερτον 2-1, Μπλάκμπερν-Γουέστ Χαμ 1-1, Φούλαμ-Μάντσεστερ Γ. 2-0, Στόουκ Σίτι-Μίντλεσμπρο 1-0, Τότεναμ-Τσέλσι 1-0, Γουέστ Μπρομ-Μπόλτον 1-1, Νιούκαστλ-Άρσεναλ 1-3, Γουίγκαν-Χαλ 1-0, Μάντσεστερ Σίτι-Σάντερλαντ 1-0, Λίβερπουλ-Άστον Βίλα 5-0.

Σκωτία – Premier League

Μετά τη Ρέιντζερς, «γκέλα» έκανε και η Σέλτικ στη Σκωτία. Οι «καθολικοί» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με Νταντί Γιουνάιτεντ σε εκτός έδρας παιχνίδι. Στο 24’ ο ΜακΝτόναλντ άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Γλασκώβης, αλλά δύο γκολ του Σαντάζα στο 47’ και το 57’ έδωσαν στους γηπεδούχους το προβάδισμα. Το τελικό 2-2 διαμόρφωσε στο 80’ ο Νέιλορ.

Τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής: Φόλκερκ-Ινβερνές 4-0, Χάμιλτον-Σεντ Μίρεν 0-0, Χιμπέρνιαν-Αμπερντίν 0-0, Κιλμάρνοκ-Μάδεργουελ 0-0, Ρέιντζερς-Χαρτς 2-2, Νταντί Γιουν.-Σέλτικ 2-2.

Γερμανία – Bundesliga

Στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 25ης αγωνιστική της Bundesliga, το Αμβούργο κέρδισε 201 τη Σάλκε. Ο Γκερέρο σκόραρε στο 71’ και το 75’ για τους φιλοξενούμενους, ενώ στο 80’ ο Φαρφάν μείωσε για τη Σάλκε.

Τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής: Γκλάντμπαχ-Μπόχουμ 0-1, Αρμίνια Μπιλεφελντ-Βόλφσμπουργκ 0-3, Λεβερκούζεν-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-1, Μπάγερν Μονάχου-Καρλσρούη 1-0, Ντόρτμουντ-Βέρντερ Βρέμης 1-0, Κότμπους-Κολονία 0-2, Χοφενχάιμ-Ανόβερο 2-2, Στουτγκάρδη-Χέρτα Βερολίνου 2-0, Σάλκε-Αμβούργο 1-2.

Ισπανία - Primera Division

Καταιγιστική ήταν η Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου». Οι Καταλανοί διέλυσαν με 6-0 τη Μάλαγα, με τα γκολ των Τσάβι (19'), Μέσι (25'), Ανρί (32'), Ετό (44', 56') και Ντάνιελ Άλβες (51').

Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής: Βιγιαρεάλ-Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-0, Σεβίλλη-Βαγιαδολίδ 4-1, Χετάφε-Ουέλβα 2-1, Ρεάλ Μαδρίτης-Αλμερία 3-0, Οσασούνα-Εσπανιόλ 1-0, Λα Κορούνια-Μπέτις 1-1, Νουμάνθια-Σπόρτινγκ Χιχόν 2-1, Σανταντέρ-Βαλένθια 0-1, Μπαρτσελόνα-Μάλαγα 6-0, Μαγιόρκα-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0.

 
johnyDate: Monday, 2009-03-23, 6.07 PM | Message # 27
Major
Group: Blocked
Messages: 88
Status: Offline
Έσπασαν το αυτοκίνητο του Π. Γιαννακόπουλου
22 Μαρτίου 2009, 23:50

Ανδρέας Αθανασούλης

Εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ των οπαδών του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και της αστυνομίας σημειώθηκαν στους χώρους των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, τα οποία είχαν σαν αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές το αυτοκίνητο του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παύλου Γιαννκόπουλου, που είχε μεταβεί στο κλειστό του ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει τον τελικό της ομάδας βόλεϊ των «πράσινων».

Ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ είδε κουκουλοφόρους να χτυπούν τα αυτοκίνητό του, χωρίς ωστόσο να δέχεται επίθεση ο ίδιος ή η γυναίκα του, η οποία ήταν μαζί του. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη zougla.gr εικάζει πως οι συγκεκριμένοι κατευθύνονταν προς το ποδοσφαιρικό αγώνα της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό.

Τα επεισόδια άρχισαν όταν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, που αποχωρούσαν από το παιχνίδι βόλεϊ της ομάδας τους για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών βρέθηκαν τετ-α-τετ με αυτούς της ΑΕΚ, που πήγαιναν στο ποδοσφαιρικό ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων καθυστερημένα για να διαλύσουν τα επεισόδια, ενώ αυτά συνεχίστηκαν και μετά την έναρξη του αγώνα της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό (20:00).

Οι οπαδοί της Ένωσης, έσπασαν και έκαψαν δύο μπουτίκ του Παναθηναϊκού. Να σημειωθεί ότι τα επεισόδια μεταφέρθηκαν μέχρι το εμπορικό κέντρο Mall.

Η ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού εξέδωσε ανακοίνωση για τα επεισόδια στην οποία αναφέρει:

«Το ΤΑΑ ΠΑΟ καταδικάζει τα θλιβερά επεισόδια που συνέβησαν στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ την ώρα που μέσα στο κλειστό γυμναστήριο γινόταν η απονομή στους νικητές του τελικού του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας αλλά πάνω από όλα καταδικάζει την απόφαση να μην μετατεθεί ο αγώνας της ΑΕΚ βάσει της προκήρυξης της Σούπερ Λίγκας, παρ’ όλες τις αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις και προτάσεις των δυο πλευρών (Παναθηναϊκού και ΑΕΚ) σε συσκέψεις που είχαμε με την Αστυνομία, ώστε το "ντέρμπι" της ΑΕΚ να αλλάξει μέρα.

Είναι απορίας άξιον και κατακριτέο γιατί ο Υφυπουργός Αθλητισμού που είναι και ο καθ’ ύλην αρμόδιος δεν πήρε την παραπάνω απόφαση.

Ειλικρινά νιώθουμε ντροπή και δίνουμε συγχαρητήρια σε όσους δεν απέτρεψαν τη μετάθεση του ποδοσφαιρικού αγώνα και τους ευχαριστούμε που γίναμε ρεζίλι σε όλη την Ευρώπη.

Ας μην κάνει κανένας όνειρα να ξαναγίνει τέτοια πετυχημένη διοργάνωση στην Ελλάδα. Όλος ο φίλαθλος κόσμος μπορεί από μόνος του να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Με τη σειρά της ανακοίνωση εξέδωσε και η ΠΑΕ ΑΕΚ. Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Δυστυχώς οι ανησυχίες μας επιβεβαιώθηκαν, όπως είχαμε προειδοποιήσει και με επιστολή μας προς τους αρμόδιους φορείς. Αυτό που όλοι περίμεναν έγινε. Για ώρες γίναμε μάρτυρες σοβαρών επεισοδίων και συμπλοκών. Η σωματική ακεραιότητα των φιλάθλων μας, μεταξύ αυτών και μικρών παιδιών, τέθηκε σε κίνδυνο και δυστυχώς υπήρχαν τραυματίες. Οι ποδοσφαιριστές αναγκάστηκαν να αγωνιστούν μέσα σε ατμόσφαιρα χημικών, δακρυγόνων και καπνού από τις φωτιές που μαίνονταν περιμετρικά του γηπέδου.

Υπεύθυνοι, λοιπόν, είναι αυτοί που αυθαίρετα και χωρίς να υπολογίσουν το ήδη καταρτισμένο πρόγραμμα της Super League, με την ιδιαιτερότητα των τελευταίων αγώνων, έδωσαν «ελαφρά τη καρδία» την έγκριση τους για την παράλληλη διεξαγωγή του FINAL-4 του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών στο βόλεϊ, αποτρέποντας υπό το καθεστώς του φόβου ένα μεγάλο μέρος υγιών φιλάθλων να προσέλθουν στο γήπεδο.

Επίσης και εκείνοι, που γνώριζαν τις πιθανές συνέπειες και έδωσαν τη συγκατάθεση τους ώστε με βεβαιότητα να συναντηθούν οι οπαδοί των δύο ομάδων.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν πρόκειται να επιτρέψει ξανά και να ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές απέναντι στους φιλάθλους της, στο σύλλογο και στα συμφέροντα του.

Η διοίκηση του συλλόγου καταδικάζει τα επεισόδια που δημιούργησε μια μικρή μερίδα οπαδών μας, αφού αρχικά όμως είχε προκληθεί».

 
johnyDate: Monday, 2009-03-23, 6.08 PM | Message # 28
Major
Group: Blocked
Messages: 88
Status: Offline
«Τέλος» από τον Ηρακλή ο Κατσαβάκης
22 Μαρτίου 2009, 23:43

Παρελθόν αποτελεί για τον Ηρακλή ο Μάκης Κατσαβάκης. Ο Σερραίος τεχνικός έλυσε τη συνεργασία του κοινή συναινέσει με τους «κυανόλευκους», μετά την ήττα του «Γηραιού» με 2-0 από τη Λάρισα στο «Καυτανζόγλειο», στο παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.

«Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον Προπονητή, κ. Μάκη Κατσαβάκη», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση του Ηρακλή.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Μάκης Καταβάκης τόνισε:

«Ο Ηρακλής περνάει μια μεταβατική περίοδο. Προσωπικά σέβομαι απόλυτα την άποψή μας. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα, αφού δεν μπορούν να βοηθήσουν για τον άλφα ή βήτα λόγο κι αυτό έχει αποδειχθεί. Πραγματικά, θα ήθελα να ήμουν σε θέση να πω το αντίθετο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προσπαθούν, γι' αυτό και δεν έχω να πω καμία κακή κουβέντα. Θεωρώ εξάλλου ότι έδωσα ευκαιρίες. Από τη στιγμή που εξασφαλίσαμε τη παραμονή υπήρξε μια χαλαρότητα. Υπήρχαν δύο καθοριστικά σημεία όπου δεν καταφέραμε να αποκτήσουμε το προβάδισμα. Το πρώτο είχε να κάνει με μια λανθασμένη υπόδειξη του επόπτη. Μετά μέτρησε και η ποιότητα των παικτών του αντιπάλου, τα λάθη που κάναμε παρότι θέλαμε πολύ τη νίκη».

Από την πλευρά του ο Μαρίνος Ουζουνίδης είπε:

«Εκτιμώ ότι μια νίκη στον επόμενο εντός έδρας αγώνα μπορεί να μας δώσει αυτό που θέλουμε. Πετύχαμε μια σημαντική νίκη και θεωρώ ότι την αξίζαμε γιατί ήμασταν καλύτεροι, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Θέλαμε να οδηγηθεί εκεί το παιχνίδι, γιατί ξέραμε ότι όσο περνούσε ο χρόνος, θα αγχωνόταν περισσότερο ο αντίπαλος κι αυτό συνέβη. Ελέγξαμε το παιχνίδι και με περισσότερους επιθετικογενείς παίκτες πήραμε το αποτέλεσμα, αφού ασφαλώς χρειάστηκε να ρισκάρουμε. Ήμασταν νευρικοί στο πρώτο μέρος κι αυτό που ζήτησα από τα παιδιά ήταν να βγάλουν την ποιότητα που έχουν στο γήπεδο».

Από την πλευρά των παικτών μίλησε ο Γιώργος Μαντής:

«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι, που δεν καταφέραμε να πάρουμε ούτε την ισοπαλία. Στόχος μας ήταν η νίκη, όπως σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια, αλλά και η ισοπαλία θα ήταν καλή για εμάς. Μείναμε στους 29 βαθμούς και πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, για να διατηρηθούμε στην κατηγορία».
Τέλος, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος ανέφερε:

«Πετύχαμε μία πολύ σημαντική νίκη, που μας δίνει προβάδισμα στη μάχη για μια θέση στα πλέι οφ. Η Ξάνθη έχασε και πλέον μόνο ο Άρης μας απειλεί στην 5η θέση. Τα πράγματα είναι στο χέρι μας και νομίζω πως θα μπούμε στα πλέι οφ».

 
johnyDate: Monday, 2009-03-23, 6.09 PM | Message # 29
Major
Group: Blocked
Messages: 88
Status: Offline
Παρέμεινε και μαθηματικά ο Εργοτέλης, 0-1 την Ξάνθη
22 Μαρτίου 2009, 23:32

Στα… σαλόνια της Σούπερ Λίγκα θα αγωνίζεται και τη νέα χρονιά ο Εργοτέλης. Οι «κίτρινοι» της Κρήτης επικράτησαν 1-0 της Ξάνθης στα «Πηγάδια», με γκολ που σημείωσε ο Βασίλης Κουτσιανικούλης στο 61ο λεπτό και ανανέωσαν τη συμμετοχή στην κορυφαία κατηγορία της Ελλάδας. Από την άλλη, μεριά η Ξάνθη έμεινε στους 35 βαθμούς και ουσιαστικά έμεινε εκτός πλέι οφ.

Η περιγραφή του αγώνα

Η Ξάνθη ήταν αυτή που απείλησε πρώτη για την επίτευξη του γκολ. Στο 10’ ο Γκρζέλακ έπιασε την καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πόζα και το 0-0 παρέμεινε. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ζουέλα έγινε αποδέκτης της μπάλας και με νέα κεφαλιά σε κενή εστία, σημάδεψε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, ο Εργοτέλης ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και με τους Ογκουνσότο και Κουτσιανικούλη απείλησε την εστία της Ξάνθης. Στο 61’ ο Κουτσιανικούλης ξεδίπλωσε το ταλέντο του και αφού «άδειασε» τον Σπύρο Βάλλα, μπήκε στην περιοχή και με σουτ νίκησε τον Λυμπερόπουλο και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Οι Ακρίτες, μετά το 1-0 δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, με αποτέλεσμα το 1-0 να παραμείνει μέχρι το τέλος και τον Εργοτέλη να φεύγει από την Ξάνθη με τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Κίτρινες κάρτες: Ζουέλα, Ορφανός, Φλίσκας, Ντάνιελ Κένεντι, Τζούνιορ, Ποσά

Ξάνθη (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Λυμπερόπουλος, Παπαδημητρίου, Βάλλας (57’ Παππάς), Ζουέλα, Φεριέ (55’ Ντοριβάλ), Άμπραχαμ, Φλίσκας (45’ Ριζογιάννης), Κιντάνα, Γκρζέλακ, Ντόσεκ, Πόι.

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πόζα, Πλάσνεγκερ, Κορδονούρης, Φερνάντες, Ντάνιελ Κένεντι, Τζούνιορ, Μπέτο, Ορφανός, Κουτσιανικούλης (90’ Φραγκουλάκης), Μάρτινς (51’ Ρομάνο), Ογκουνσότο (87’ Βακουφτσής).

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Νίκος Καραγεωργίου: «Είναι μια μεγάλη μέρα για τον Εργοτέλη, και μια πολύ χαρούμενη ημέρα για εμένα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι σήμερα, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με εμένα στον πάγκο ο Εργοτέλης πέτυχε τον στόχο της παραμονής στην κατηγορία, κάνοντας πρωταθλητισμό, τηρουμένων των αναλογιών. Ο δεύτερος είναι ότι αυτό έγινε σε ένα περιβάλλον φιλόξενο το οποίο νιώθω ότι είναι ένα από τα σπίτια μου καθώς βρέθηκα για πολλά χρόνια εδώ. Κερδίσαμε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο με έναν κόσμο καταπληκτικό ο οποίος σήμερα χειροκρότησε τον Βασίλη Κουτσιανικούλη δείχνοντας το ήθος του. Δεν μπορέσαμε στα εντός έδρας ματς να βρούμε το φάρμακο για τις ομάδες του δικού μας επιπέδου. Ικανοποιούσαμε μόνο από μακριά τους φιλάθλους μας. Δεν υπάρχει τίποτα επίσημο για τον Κουτσιανικούλη. Το επόμενο μας βήμα είναι ένα προπονητήριο».

Παναγιώτης Γκουτσίδης: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Με μια πολύ καλή ομάδα ειδικά στα εκτός έδρας ματς. Στο πρώτο μέρος ήμασταν καλοί, είχαμε ευκαιρίες για δύο γκολ αλλά δεν μπήκαν. Στο δεύτερο ρισκάραμε περισσότερο για να φτάσουμε στη νίκη αλλά με μια ευκαιρία ο αντίπαλος πέτυχε το γκολ, δεν είχαμε ουσία ήμασταν φλύαροι και ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα».

 
johnyDate: Monday, 2009-03-23, 6.10 PM | Message # 30
Major
Group: Blocked
Messages: 88
Status: Offline
«Γκέλαρε» ξανά ο Παναθηναϊκός, 1-1 στην Τρίπολη
22 Μαρτίου 2009, 23:18

Άλλους δύο βαθμούς «πέταξε» ο Παναθηναϊκός, στην προσπάθεια που κάνει για να καταλάβει τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα. Οι «πράσινοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τον Αστέρα στην Τρίπολη και έτσι ο ΠΑΟΚ τον έπιασε στους 54 βαθμούς. Η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε άνοιξε το σκορ με τον Σαλπιγγίδη στο 24’, ενώ ο Καούνος ισοφάρισε στο 65’ για τους Αρκάδες.

Η περιγραφή του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός, παρά τις απουσίες του Μάντζιου, του Βύντρα και του Καραγκούνη, μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 3’ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Γιάννης Γκούμας στην προσπάθειά του να ανοίξει το σκορ, στάθηκε άτυχος και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Αμπάρη. Ωστόσο, στο 24’ ο Γκάμπριελ έβγαλε τον Σαλπιγγίδη, απέναντι από τον τερματοφύλακα του Αστέρα και εκείνος με τη σειρά του πέτυχε το 1-0, υπέρ του Παναθηναϊκού.

Η ομάδα της Τρίπολης στη συνέχεια προσπάθησε να φέρει το παιχνίδια στα ίσα κυρίως με τον Ζαουάντ Ζαϊρί. Το 1-1 ήρθε με τον… μόνιμο σκόρερ των Αρκάδων τον Βαγγέλη Καούνο, ο οποίος αποδεικνύεται «χρυσή» μεταγραφή του Ιανουάριου. Στο 65’ ο φορ του Αστέρα έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Μάριο Γκαλίνοβιτς και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Κίτρινες κάρτες: Ζαϊρί, Λαζαρίδης - Βαβζίνιακ, Σαλπιγγίδης, Γκάμπριελ, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σαριέγκι.

Αστέρας Τρίπολης(Νίκος Κωστένογλου): Αμπάρης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ψωμάς, Ουριμπάρι (88’ Κανακούδης), Αργυρόπουλος (86’ Μαρσελάο), Μπαστία, Καρντόσο, Φιλομένο, Καούνος, Ζαϊρί (80’ Εστέβες).

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Γκούμας, Σαλπιγγίδης (85’ Ρουκάβινα), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Χριστοδουλόπουλος (72’ Κλέιτον), Γκάμπριελ, Σιμάο, Βαβζίνιακ, Νίλσον, Σπυρόπουλος.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Χενκ Τεν Κάτε: «Είμαι υπέρ του fair play, αλλά θα πω στους παίχτες μου να μην βγάζουν την μπάλα τόσο εύκολα εκτός του αγωνιστικού χώρου αν δεν σφυρίζει ο διαιτητής, που είναι ο μοναδικός αρμόδιος να διακόπτει το ματς.
Οι συνεχόμενες διακοπές είχαν σαν αποτέλεσμα να χάνουμε τον ρυθμό μας».

«Ηταν δίκαιο το αποτέλεσμα. Ημασταν λιγότερο επιθετικοί στο β’ ημίχρονο. Δεν κρατήσαμε τη μπάλα στην επίθεσή μας και δεν μπορούσαμε να μεταφέρουμε γρήγορα το παιχνίδι στην αντίπαλη περιοχή».

Σχετικά με την επιλογή του να παρατάξει την ομάδα με τρεις παίκτες στην άμυνα, τόνισε: «Επειδή έλειπε ο Βύντρα που είναι γρήγορος και ο Αστέρας έχει δύο καλούς επιθετικούς», ενώ αναφερόμενος στον διαιτητή είπε ότι: «κράτησε λίγα λεπτά καθυστερήσεων».

Όσον αφορά τα λάθη του ίδιου και των παικτών, αλλά και για τη νέα χρονιά επεσήμανε: «Δεν μπορώ να πω κάτι για τη νέα χρονιά. Τώρα θα επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον μας στα πλέι οφ. Λάθη, έχουμε κάνει όλοι μας. Όποιος δουλεύει κάνει λάθη».

Νίκος Κωστένογλου: «Ήταν ένα καλό αποτελέσματα απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Πλέον η ομάδα μου σώθηκε και μαθηματικά.

Στο Α΄ ημίχρονο ήταν καλύτερος ο Παναθηναϊκός, αλλά στο Β΄ ήμασταν εμείς, επειδή διορθώσαμε κάποια πράγματα, καθώς ο ΠΑΟ έπαιζε ένα περίεργο σύστημα».

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: «Έχουμε δρόμο ακόμα για να δούμε την τελική κατάταξη στα πλέι οφ. Έχουμε τρία ματς για να πάρουμε την βαθμολογική διαφορά που θέλουμε. Θα παλέψουμε στα επόμενα παιχνίδια.

Μπορεί να πάρεις μια βαθμολογική διαφορά από τους αντιπάλους σου η οποία στα πλέι όφ, μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη.

Ο Αστέρας Τρίπολης πίεζε αφού έπαιζε στην έδρα του, εμάς έπεσε η απόδοσή μας στην επανάληψη. Κάποια παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες. Θα βοηθήσει το κενό διάστημα αφού η πίεση που είχαμε από τα συνεχή ματς, ήταν μεγάλη. Πρέπει να δώσω πολλά στην ομάδα για να βοηθήσω όπως θα ήθελα».

 
johnyDate: Monday, 2009-03-23, 6.11 PM | Message # 31
Major
Group: Blocked
Messages: 88
Status: Offline
Πέρασε 2-1 από τις Σέρρες ο Άρης και ελπίζει για την 5η θέση
22 Μαρτίου 2009, 23:11

Ζωντανός στο… κυνήγι της πέμπτης θέσης παρέμεινε ο Άρης μετά τη νίκη του με 2-1 στο δημοτικό στάδιο των Σερρών επί του τοπικού Πανσερραϊκού.

Η ομάδα του Μαζίνιο, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, με δύο γκολ στην επανάληψη -αγωνιζόμενη μάλιστα με δέκα παίκτες , λόγω της αποβολής του Γκαρσία- των Κάμπορα (60’) και Ρεγκέιρο (78’) κατάφερε να επικρατήσει της ομάδας του Μπρος, η οποία μετά αυτή την ήττα της αποχαιρέτησε την Σούπερ Λίγκα.

Βέβαια η διαφορά από τη Λάρισα δεν μειώθηκε, καθώς οι «βυσσινί» με τη νίκη της με 2-0 στο» Καυτανζόγλειο» επί του Ηρακλή διατήρησαν το +5 από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Η περιγραφή του αγώνα

Το παιχνίδι άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Πανσερραϊκό, ο οποίος μόλις στο 2’ με ωραίο σουτ του Γεωργιάδη πήρε προβάδισμα στο σκορ.

Μετά την «ψυχρολουσία» που δέχτηκε ο Άρης, κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πετύχει κάποιο γκολ στο πρώτο ημίχρονο που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι.

Στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο και πάλι ο Πανσερραϊκός μπήκε πιο δυνατα, και προσπάθησε να διπλασιάσει τα τέρματα του.

Τα «λιοντάρια» όμως όχι μόνο δεν πέτυχαν κάποιο γκολ αλλά στο 60΄ δέχτηκαν και την ισοφάριση, όταν ο Καμπόρα με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ίλιτς, κάνοντας το 1-1.

Μετά από αυτό το γκολ η ομάδα του Μαζίνιο πίστεψε στην ανατροπή και παρά το γεγονός ότι έπαιζε με ένα παίκτη λιγότερο από το 68’, λόγω της αποβολής του (δεύτερη κίτρινη) Γκαρσία κατάφερε να αποδράσαε με τη νίκη από τις Σέρρες με τον Ρεγκέιρο στο 79΄, ο οποίος έδωσε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Ιομάρ Μαζίνιο: «Παρότι δεχθήκαμε νωρίς το γκολ, στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, έβγαλε ότι είχε μέσα της και εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα θετικό σερί, αλλά και να αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών. Είχαν διάθεση και αγωνιστικότητα, παρότι στους τελευταίους αγώνες δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε.

Στο δεύτερο ημίχρονο αποδείξαμε εξάλλου ότι έχουμε χαρακτήρα, αλλά πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι και να συγκεντρωθούμε σε αυτά που ακολουθούν».

Ούγκο Μπρος: «Δεν κέρδισε η καλύτερη ομάδα, γιατί είχαμε περισσότερες ευκαιρίες αλλά δεν ήμασταν αποτελεσματικοί στη τελική προσπάθεια. Ακόμη, χωρίς να δώσουμε καμία εντολή, οι παίκτες οπισθοχώρησαν.

Θα κατεβούμε για να διεκδικήσουμε τη πρόκριση στον τελικό. Είναι ένα όνειρο για μας το οποίο άρχισε να υλοποιείται όταν προκριθήκαμε έναντι του Παναθηναϊκό»

Ήταν λογικό να πικραθεί. Κι εγώ είμαι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα αφού σκοράραμε μια φορά σε έξι κλασικές ευκαιρίες. Απομένουμε τρία παιχνίδια και πρέπει να βρούμε το κουράγιο για να συνεχίσουμε».

 
lazosDate: Wednesday, 2009-04-29, 10.12 PM | Message # 32
Global Moderator of Warezg3
Group: Blocked
Messages: 82
Status: Offline
27/4/09

Το πρωτάθλημα SuperLeague τελείωσε και βρίσκει τον Ολυμπιακό να κατακτά το Πρωτάθλημα. Τα βλέμματα είναι στραμμένα στο σαββατιάτικο ματς τελικού κυπέλλου με την ΑΕΚ, ενώ οι συζητήσεις για παραμονή Βαλβέρδε οξύνουν αν και το ενδεχόμενο να φύγει ο Ισπανός παραμένει. Στην διεκδίκηση της 5ης θέσης κατάφερε να κερδίσει η Λάρισα αφού με το νικηφόρο αποτέλεσμα στο τελευταίο ματς κατάφερε να μπει στα πλει-οφ και να διεκδικήσει έξοδο στην Ευρώπη. Υποβιβάζονται και οριστικά ο ΟΦΙ, Θρασύβουλος και Πανσερραικός!

Added (2009-04-29, 10.12 Pm)
---------------------------------------------
29/4/09

Το ζήτημα Βαλβέρδε θα λυθεί και οριστικά στον Ολυμπιακό μετά το τέλος του τελικού Κυπέλλου. Στην ΑΕΚ ο Μπάγεβιτς είναι αισιόδοξος για την ομάδα και ότι θα βάλει τα δυνατά της για να κατακτήσει το κύπελλο μετά από το 2002. Σήμερα το βράδυ ο δεύτερος ημιτελικός Champions League μεταξύ Manchester U. - Arsenal ενώ ο πρώτος ημιτελικός μεταξύ Barcelona και Chelsea έληξε ισόπαλος 0-0


Super Moderator
PSP Owner 5.50 Firmware
Warezg3

 
~Warezg3.com-forum~ » warezg3 - Main Board » Ενημέρωση για ολους! » Αθλητική ενημέρωση
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Total members that have visited the forum in the last 24 hours
Users
Total members that have visited the forum in the last 24 hours
  Site designed By Warezg3Team
POWERED_BY  "warezg3"