Portal | Register |ForumSearh

 

Personal messages · New Posts · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
~Warezg3.com-forum~ » warezg3 - Main Board » Το στέκι του μαθητή - φοιτητή » Τα 16 νέα τμήματα ΑΕΙ-ΤΕΙ και οι 14 μετονομασίες
Τα 16 νέα τμήματα ΑΕΙ-ΤΕΙ και οι 14 μετονομασίες
minas_Date: Sunday, 2009-03-29, 2.35 PM | Message # 1
global administator
Group: Blocked
Messages: 606
Status: Offline
Τα 16 νέα τμήματα ΑΕΙ-ΤΕΙ και οι 14 μετονομασίες

--------------------------------------------------------------------------

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ

Σε σημαντικές αλλαγές στο «χάρτη» της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης προχώρησε το ΥΠΕΠΘ. Πρόκειται για τη λειτουργία 16 νέων τμημάτων από την περιόδο 2009-10 και ταυτόχρονα τη μετονομασία γνωστικών αντικειμένων σε άλλα 14.

Ας δούμε αναλυτικά τις αλλαγές και σε ποια πεδία εντάσσονται τα νέα τμήματα:

1) Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (Αιγαίου) στο 3ο πεδίο.

2) Το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών (Δημοκρίτειο) στο 1ο πεδίο.

3) Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Δημοκρίτειο) στο 5ο πεδίο.

4) Το Τμήμα Μαιευτικής (ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας) στο 3ο πεδίο (ομάδα τομέα Υγείας και Πρόνοιας ΕΠΑΛ - Α και ομάδα 9 ΤΕΕ).

5) Το Τμήμα Λογοθεραπείας (ΤΕΙ Καλαμάτας) στο 3ο πεδίο (ομάδα τομέα Υγείας και Πρόνοιας ΕΠΑΛ - Α και ομάδα 9 ΤΕΕ).

6) Το Τμήμα Αυτοματισμού (ΤΕΙ Μεσολογγίου) στο 4ο (ομάδα τομέων Ηλεκτρονικής, Ηλεκτρολογικού, Πληροφορικής Δικτύων Η/Υ, Ναυτικού Πλοιάρχων και Ναυτικού Μηχανικών ΕΠΑΛ - Α και ομάδες 2,3,11,13 ΤΕΕ).

7) Το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (ΤΕΙ Πάτρας) στο 5ο πεδίο (ομάδα τομέα Οικονομίας και Διοίκησης ΕΠΑΛ - Α και ομάδα 7 ΤΕΕ).

8) Το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας (ΤΕΙ Λάρισας) στο 3ο (ομάδα τομέων Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Υγείας και Πρόνοιας ΕΠΑΛ - Α και ομάδες 8,9,12 ΤΕΕ).

9) Το Τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων (ΤΕΙ Λάρισας) στο 4ο πεδίο (ομάδα Δομικών Έργων ΕΠΑΛ - Α και ομάδα 6 ΤΕΕ).

10) Το Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΤΕΙ Ιονίων) στο 4ο (ομάδα τομέων Ηλεκτρονικής και Πληροφορικής Δικτύων Η/Υ ΕΠΑΛ - Α και ομάδες 2,11 ΤΕΕ).

11) Το Τμήμα Προστασίας και Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς (ΤΕΙ Ιονίων Νήσων) στο 1ο και 4ο πεδίο (ομάδα τομέων Εφαρμοσμένων Τεχνών, Οικονομίας και Διοίκησης ΕΠΑΛ - Α και ομάδες 4,7 ΤΕΕ).

12) Το Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας) στο 5ο πεδίο (ομάδα Οικονομίας και Διοίκησης ΕΠΑΛ - Α και ομάδα 7 ΤΕΕ).

13) Το Τμήμα Επιχειρησιακής Πληροφορικής (ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας) στο 4ο και 5ο πεδίο, (ομάδα τομέων Οικονομίας και Διοίκησης και Πληροφορικής Δικτύων Η/Υ ΕΠΑΛ - Α και ομάδες 7, 11 ΤΕΕ).

14) Το Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων (ΤΕΙ Σερρών) στο 4ο (ομάδα τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών ΕΠΑΛ - Α και ομάδα 4 ΤΕΕ). Για την εισαγωγή στο Τμήμα απαιτείται εξέταση στα ειδικά μαθήματα «Ελ. και Γραμ. Σχέδιο».

15) Το Τμήμα Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων (ΤΕΙ Κρήτης) στο 4ο και 5ο πεδίο (ομάδα τομέων Οικονομίας και Διοίκησης, Πληροφορικής Δικτύων Η/Υ ΕΠΑΛ - Α και ομάδες 7,11 ΤΕΕ).

16) Το Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών (ΤΕΙ Καβάλας) στο 4ο πεδίο, (ομάδα τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος ΕΠΑΛ - Α και ομάδα 8 ΤΕΕ).

Λοιπές μεταβολές

1) Το Τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων (Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης) μετονομάζεται σε Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Διοίκησης Αγροτικών Επιχειρήσεων. Εντάσσεται εκτός από το 5ο και στο 2ο πεδίο.

2) Το Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης (ΤΕΙ Ηπείρου) μετονομάζεται σε Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, αφαιρείται από το 5ο και παραμένει στο 4ο πεδίο. 3) Το Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων (ΤΕΙ Πάτρας) εντάσσεται εκτός από το 5ο και στο 4ο πεδίο.

4) Το Διατροφής και Διαιτολογίας (ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Κρήτης - Σητεία) εντάσσεται και στον τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος των ΕΠΑΛ - Α και στην ομάδα 8 των ΤΕΕ.

5) Οι πτυχιούχοι Β κύκλου ΤΕΕ και ΕΠΑΛ-Α (τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών) θα μπορούν να δηλώσουν στο μηχανογραφικό και τη Σχολή Αστυφυλάκων.

Τα δυο επόμενα χρόνια

Το Υπουργείο Παιδείας προσδιόρισε την ίδρυση 8 νέων τμημάτων ΤΕΙ και για τα δυο επόμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα την περίοδο 2010-2011 θα λειτουργήσουν τα τμήματα Εργοθεραπείας (Κοζάνη), Ακτινολογίας-Ραδιολογίας (Καλαμάτα), Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων (Άρτα), Ηλεκτρονικής (Άρτα), Τεχνολογίας Υλικών (Μεσολόγγι), Οπτικής και Οπτομετρίας (Ηγουμενίτσα), Γραφιστικής (Σέρρες) και την περίοδο 2011-2012 το τμήμα Βιοτεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής (ΤΕΙ Καβάλας-Δράμα).

πηγη: ethnos.gr / ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΤΡΙΓΚΑ


 
~Warezg3.com-forum~ » warezg3 - Main Board » Το στέκι του μαθητή - φοιτητή » Τα 16 νέα τμήματα ΑΕΙ-ΤΕΙ και οι 14 μετονομασίες
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Total members that have visited the forum in the last 24 hours
Users
Total members that have visited the forum in the last 24 hours
  Site designed By Warezg3Team
POWERED_BY  "warezg3"